Puistoilusta

En oikein osaa päättää, mitä mieltä olen koirapuistoista. Osmo on niin kakara, että on onnesta soikeana aina, kun pääsee juoksemaan ja painimaan kavereiden kanssa puistoon. Ja sen totta vie sallin. Ensinnäkään vastaavanlaista liikuntasuoritetta en pystyisi koiralle millään lenkittämisellä tarjoamaan! Mutta.

Jokainen aktiivipuistoilija on joskus joutunut todistamaan myös yllätysrähinöitä. Räyhähenkien omistajat ovat usein itse sitä mieltä, että ”tää on kyllä tosi kiltti” – tai, että koirien kuuluukin selvittää välinsä tappelemalla… Mun mielestä sellaiset aikuiset koirat, jotka vain patsastelevat ja egostelevat puistossa, eivät puistoilua edes tarvitsisi! Jatkuva ”välien selvittely” vaan stressaa kaikkia osapuolia. Koitan seurata Osmoakin tosi tarkkaan, eli heti, jos/kun puistoilu alkaa herättää siinä jotain äijäilymeininkiä, se loppuu.  

Uskon, että jos koira kunnioittaa omistajaansa lauman johtajana, se luottaa johtajan hoitavan myös kaikki ”välien selvittelyt”. Johtajan tehtävä on ensinnäkin arvioida ja päättää, tehdäänkö vieraaseen laumaan tuttavuutta ollenkaan. Jos sitten johtaja (koiran näkökulmasta) arvioi tilanteen väärin ja ”sallii” hyökkäyksen koirapuistossa, on pahemmanlaatuinen luottamuspula taatusti edessä. Riskeistä huolimatta aion vastaisuudessakin käydä puistossa. Tuttujen kavereiden remuaminen ja riekkuminen on vaan niin uskomattoman hienoa katseltavaa! Ja tuttuja ei tule ellei tutustu…

Äsken puistosta löytyi uusi peuhu- ja juoksukaveri, Osmoa puolta isompi Fanni-tyttö. Fanni piti aika moista älämölöä koko peuhutuokion ajan, mutta Osmo näytti tajuavan, että ärinä oli osa leikkiä. Osmo kyllä huomaa ja pelkää, jos joku on kiukkuinen, on se sen verran saanut joskus turpaansa. Tyytyväinen olen siitä, että se kuitenkin turvautuu muhun jännittävissä tilanteissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: