Tyyristä touhua!

Mä haluun digikameran! Mä haluun farmariauton! Mä haluun oman treenivuoron agilityyn ja esteet himaan! Ja sit mä tarviin niille mun esteille isomman pihankin!

Yhden jutun mä sain jo. Eilen kävin Kitiskan eli tutun kouluttajan kanssa keskustelun, josta Osmo ei oikein tykännyt: ostin kauko-ohjattavan sitruunapannan! Olen ollut vuokralla olleeseen pantaan niin tyytyväinen, että päädyin ostamaan sen itselleni (tai siis koiralle)! Se ei ollut ihan ilmainen värkki, mutta kyllä se on hintansa väärtti ja niin se piti saada sitten omaksi.

Pantaa ei ole käytetty moneen päivään, koska pelkkä kieltosana on riittänyt pysäyttämään ei-toivotun toiminnan. Ja siitähän sen juuri huomaakin, että panta on tehonnut hyvin! Olen kuitenkin varma siitä, että Osmo tulee tasaisin väliajoin testaamaan esim. komenteluhepulointia ja kaverien luo karkaamista. Siten on hyvä, että voin tasaisin väliajoin myös muistuttaa Osmoa siitä, miltä haisee kielto, jos sitä ei usko!

Olisihan niitä muitakin kiellon ”tehosteita” tarjolla, parrasta tukistamiset sun muut fyysiset keinot tai kurjat ääniefektit, kuten kolinapurkin rämähdys (kolinapurkki=tyhjä, kiinni teipattu kaljatölkki, jossa on jotain kolisevaa sälää sisällä). Tämä sitruunahaisutin on kuitenkin toiminut meidän tapauksessa parhaiten. Ensinnäkään se ei provosoi Osmoa jes-jes huippujännään taisteluleikkiin, kuten fyysiset ”kurinpalautuskeinot” (eli Osmon mielestä palkintoriehat). Ja niiden kaljatölkkien roudaaminen mukaan metsälenkeille ei vaan jotenkin nappaa mua…

Metsälenkeistä: Oltiin äsken ihan himopitkällä lenkillä keskuspuistossa. Latujen ohella siellä on kilometritolkulla koiranulkoiluttajien tallomia polkuja, joita pitkin voi hiihtäjiä häiritsemättä tarpoa /hölkötellä vaikka pari tuntia. Kuten äsken. Osmo jaksaa juoksemisen ohella myös kiipeillä kivillä ja kallioilla. Se hyppää epäröimättä jopa mun korkuisille kiville, heti kun vaan vihjaan, että tuohon sais mennä… Meidän on kyllä ihan pakko päästä sitten isona agilityyn!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: