Ensimmäinen urahdus

Eilen koirapuistossa saavutettiin kyseenalainen virstanpylväs. Kuulin nimittäin ensimmäisen kerran IKINÄ Osmon urahtavan toiselle koiralle!! Kyseessä oli hiukan Osmoa nuorempi lapinkoirapoika, joka haukkui ja pörräsi uhmakkaana Osmolle heti, kun menimme sisään puistoon. Siihen Osmo sitten vastasi ärähtämällä takaisin ja tekemällä pienen uhitteluhyökkäyksen Pessi-parkaa kohti. Ilmeisesti pojat huomasivat olevansa molemmat herkkiksiä teinejä  (7 ja 8 kk) ja sitten niiden teki mieli selvittää, kumpi on kovempi jätkä. Pörräily loppui kyllä lyhyeen, koska olin Osmon vieressä ja menin saman tien riitapukarien väliin. Osmo sai kuulla kunniansa ja Pessin emäntä lähti koiransa kanssa jatkamaan matkaa. Jos äijäily toistuu, saa puistoilu jäädä Osmon osalta tauolle pahimman murkkuiän ajaksi ainakin.

Jäimme kuitenkin puistoon, koska siellä oli ihana Lumi-tyttö, joka on tuttu peuhukaveri jo ennestään. Lumin lisäksi paikalla oli pelkkiä poikia, mutta kukaan ei ärhennellyt kenellekään. Esim. saksanpaimenkoira Aku on vanha luottopakki peuhukaverina. Sillä on niin iso ego, ettei sen tarvitse alentua rähinöihin kakaroiden kanssa. Pojat juoksivat ja painivat onnessaan ja Osmo-riiviö hyppi Akun selkään ja Aku antoi palautetta kurmuuttamalla kauhukakaraa lempeän päättäväisin ottein. Se on kyllä ihmeen leikkisä aikuiseksi urokseksi. Ikinä en ole nähnyt Akun haastavan riitaa puistossa.

Osmo tulee kivasti luokse leikin tiimellyksestäkin. Samoin se osaa taitavasti kaukaa kiertäen vältellä tyyppejä, jotka vain patsastelevat uhmakkaina puistossa eivätkä osoita kiinnostusta leikkimiseen. Toivottavasti Pessin kanssa testattu urahtelu ei tule tavaksi, jotta puistoilu voi jatkua vastakin. Mutta kyllä se vaan niin taitaa olla, että pojannulikasta on kovaa vauhtia kasvamassa Äijä. 

Tänään mennään Käpylään lenkkeilemään ja kyläilemään. Ja huomenna on odotettavissa nakkimakkaraa keittiön tädeiltä ja ylenmäärin rapsutuksia! Osmo pääsee nimittäin lempparitöihinsä sivutoimiseksi tassuterapeutiksi samalla, kun itse menen vetämään yhteislaulutilaisuutta palvelutalon mummoille ja papoille.

     Kukkulan kuningas kukkulankuningas.jpg

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: