Pyöräilykokeilu

Tänään Osmo on kokeillut pyöräilyä (eli fillarin vierellä juoksemista). Kävin nimittäin päiväkävelyn päätteeksi hakemassa juna-asemalle unohtuneen pyöräni. Aluksi talutin pyörää eikä Osmo ollut milläänsäkään. Päästyämme pyörätielle päästin koiran irti ja nousin satulaan. Kerran Osmo kokeili saalistaa polkimia, siihen EI+sitruunatujaus niin johan oppi eikä toista kertaa tarvinnut kieltää.

Osmo tajusi myös yhdestä näyttämisestä, että ”vaihda”-käsky on ihan sama kuin kävellessä. Käskyllä koira vaihtaa taluttajan/pyöräilijän toiselle puolelle TAKAA kiertäen. Myös ”yhdessä” (=löyhempi versio seuraa-käskystä) toimi pyörän selästä hihkaistuna ja Osmo kulki nätisti pyörän vierellä.

Taluttimessa pyöräilystä en itse oikein perusta, se on koirallekin aika stressaavaa, kun yhtään ei voi pysähtyä haistelemaan. Siksi talutin pyörää silloin, kun pidin Osmoa hihnassa. Juoksulenkillä olen joskus kyllä käynyt Osmon kanssa niin, että se on ollut hihnassa eikä haistelulupaa ole herunut. Äkkiä se hoksasi homman jujun silloinkin, joten ehkä opetan joskus kesällä tuon hallitun hihnassa pyöräilynkin. Sitä ennen pitää tosin saada ihan jokainen vetämistilanne kitkettyä, myös muiden koirien ohituksista! Niissä Osmo edelleen jonkin verran poukkoilee, vaikka ikinä ei olla hihnassa muita tervehditty. Jästipää mikä jästipää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: