Dino kävi kylässä

dino-serkku.jpg Dino-serkku poseeraa

Tällä viikolla ei ole tapahtunut mitään ihmeempiä. Olemme lenkkeilleet ja tehneet joka päivä hiukan tottistemppuja. Koirakoulusta jouduin eilen lintsaamaan, koska olimme suunnittelemassa ensi lukuvuotta opeporukalla. Dino-serkku kävi sunnuntai-iltana kyläilemässä ja lenkkikaverina. Osmokin tajusi käyttäytyä kunnolla jopa hihnassa, vaikka serkku sipsutteli mukana. Kaipa se on viimein tajunnut, ettei Dino lähde mukaan leikkiin, vaikka kuinka yllyttäisi.

serkukset.jpgpusu_serkulle.jpgOn se vaan niin ihana!

Paikalla makuuta on treenattu joka päivä ja aina eri paikassa. Sunnuntaina Osmo odotti käskyn alla ostarilla, kun kävin itse videovuokraamossa. Ja hyvin sujui, vaikka toinen koirakin ilmaantui näköpiiriin (tosin Osmo oli hihnassa ja Pete valvoi taustalla). Maanantaina treenattiin kotona (pidempi aika helposta paikasta johtuen), tiistaina läheisellä urheilukentällä (tosi pitkä välimatka, 2 min. aika), eilen Käpylän reissun yhteydessä puistossa (reilu 2 min., keskipitkä välimatka) ja tänään aamulenkillä läheisellä nurmikkokentällä (3 min. välillä palkaten, koska Osmon takaa käveli koiranulkoiluttaja ja halusin mennä varmistamaan, ettei se pinkaise liikkeelle. Pää kääntyilee Osmolla kyllä kovasti, mutta muuten poitsu näyttää tajunneen homman idean: Se ottaa oikein lepoasennon kääntämällä takajalat vartalon alle ja odottaa ihmeen kärsivällisesti paluutani ja palkintorapsutuksia sekä suoraan makuuasentoon tarjoiltuja lihapullan muruja. Kertaakaan ei ole tarvinnut korjata liikettä, vaan aina olen päässyt vahvistamaan oikeaa suoritusta reilulla palkalla.

dino_ja_osmo.jpg Paikallamakuuharjoitus x2

Seuraamisia ollaan treenattu vain pieniä pätkiä kerrallaan, koska tällä hetkellä homma näyttää vähän kyllästyttävän Osmoa. Mitä enemmän käännöksiä ja pysähdyksiä, sen parempi. Sen sijaan kolme askelta samaan suuntaan alkaa olla Osmon mielestä jo totaalisen tylsää hommaa. Siksi olen aina tarjonnut kunnon äksöniä palkaksi ja yllätykseksi kesken liikkeen. Snautserin kanssa saa olla kyllä aika kekseliäs, jotta voi huijata koiran kuvittelemaan, että koko ajan ollaan tekemässä jotain ihan uutta ja jännää! Luontaista miellyttämishalua kun näillä partanaamoilla on selvästi vähemmän kuin vaikkapa monilla paimenkoirilla. Pelkkä mamman iloksi totteleminen ei siis varmasti kauaa snakua motivoi vaan sen pitää oikeasti olla sitä mieltä, että homma on hauskaa ja kannattavaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: