Leirikoira Osmo

leirinhuivi.jpgleirinlapsia3.jpgleirinruokajonossa.jpg

Palasimme tänään kotiin lastenleiriltä Korpilahden Vaaruvuoresta. Osmo on väsynyt mutta tyytyväinen ja emäntä huisin ylpeä hienosti käyttäytyneestä koirastaan :). Sitruunapantaa tarvittiin vain silloin, kun Osmo yritti nylkyttää muutamaa leiriläistä, joihin se jostain syystä ”rakastui” heti ekoina päivinä… Sitruuna sai onneksi hormoniheikin tunteet viilentymään.

leirintervehdys.jpgpojat_tauolla.jpgleirinlapsia.jpg

Kavereista ei ollut pulaa! Lapsia olin opastanut näin: osmon_ohjeet.doc

Osmo oli mukana lähes kaikessa ulkona tapahtuneessa ohjelmassa ja nautiskeli leikkikavereiden runsaudesta ja ylenpalttisista rapsutuksista. Ruokailujen ajan ja muutenkin aina sisällä ollessamme se istua nökötti pihalla odottamassa, vaikka ovet olivat auki ja lapset sinkoilivat aivan vierestä. Välillä vein Osmon huilimaan omaan huoneeseeni yläkertaan, jonne lapsilla ei ole pääsyä. Sielläkin koira osasi heti alusta lähtien käyttäytyä fiksusti eli olla vinkumatta perääni ja vahtimatta käytävän ääniä.

leirinaamujumppa.jpgleirinaamujumppa2.jpgleirinlapsia2.jpg

^Hassuttelu-aamujumpassa Osmoa vielä haukotutti.

leirinuimavalvoja2.jpgleirinuimavalvoja3.jpgleirinuimavalvoja.jpg

^Uimavalvojan on oltava tarkkana!

Viime viikon hienosti menneiden rauniotreenien innoittamana pidin leirillä myös vapaavalintaista etsintäpajaa, jossa lapset pääsivät osallistumaan ”pelastuskoirakoulutukseen” toimimalla maalimiehinä Osmolle. Paja oli molemmilla kerroilla menestys: Innokkaita tulijoita oli niin paljon, että piiloon mentiin ryhmissä ja silti Osmo sai haistella kokonaista 6 piiloa esiin. Se käytti hienosti ilmavainua ja tiesi heti, mistä hommassa oli kyse. Viimeisillä piiloilla alkoi toki näkyä jo pientä taisteluväsymystä, mutta kyllä oli koira polleata poikaa, kun se pääsi lopuksi kehuttavaksi löytämänsä lapsilauman keskelle! Myös lapset toimivat upeasti, kuuntelivat tarkasti ohjeeni ja ottivat homman tosissaan. Piilossa oltiin hiirenhiljaa ja makkaranpalat pysyivät suljetuissa pusseissa, kunnes koira löysi perille. Uusi sukupolvi pelastuskoiraharrastajia on saanut kipinän metsässä rämpimiseen! 😉

leirinmaalimiehet.jpgleirinuimari1.jpgleirinjatehuolto.jpg

^Metsästä löytyneet lapset ja muita tähtihetkiä Osmon leiriviikolta

hiekkalinnakisat4.jpghiekkalinnakisat3.jpghiekkalinnakisat2.jpg

^ Unelmakämppäkilpailu hiekkarannalla oli myös Osmon mieleen…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: