Vetistä elämää ja esine-etsintää

kohti_kuohuja.jpgVesipeto ja saalishaukilahti-009.jpg 

Eilen kävimme tuulisella merenrantaretkellä Haukilahdessa. Osmo haki keppiä vedestä käyttäen hajuaistiaan apuna silloin, kun keppi hävisi näkösältä korkean aallonharjan taakse. Vesi ei tahtia haittaa myöskään silloin, kun sitä tulee niskaan, kuten tänään aamulenkillä. Päinvastoin, Osmo vain intoutui siitä, ettei ollut liian kuuma ja otti märällä niityllä älyttömiä ilohepulispurtteja.  

haukilahti-011.jpgMahtista olla märkä!

Leirin jälkeen olemme harjoitelleet esine-etsinnän alkeita täällä kotona. Jätin Osmon odottamaan, kävin viemässä jonkin esineen toiseen huoneeseen ja päästin koiran ”etsimään”. Ekalla kerralla Osmo ilmaisi esineen kuten jälkikepit menemällä maahan, mutta kehumalla ja innostamalla sain sen noukkimaan esineen suuhunsa ja tuomaan sen minulle toiseen huoneeseen. Osmo osasi tuoda lelujen lisäksi myös pahvisen rasian, muovipussipötkylän ja auton avaimet. Kun kantaminen ja luoksetulo esineen kanssa alkavat sujua sisällä, siirrymme harjoittelemaan samaa maastossa. 

Autonavaimet nousee näppärästi…autonavain.jpg

Kenties leirin esineruututreenit menivätkin Osmolta yli hilseen juuri siksi, että kaikki uusi – niin valjaat, maasto, käsky kuin esineiden kantaminenkin – tulivat kerralla. Osmo taisi myös hiukan oudoksua ”ilmaista” leikkiä, eli sitä, miksi palkintoleluista piti intoutua jo ennen työntekoa. Salapoliisi-Posmottimen mielestä moinen haiskahti ilmiselvästi lahjonnalta ja siten tietysti sangen epäilyttävältä!

esine-001.jpg… ja tulitikkuaski pysyy tukevasti suussa. 

2 Responses to Vetistä elämää ja esine-etsintää

  1. wanhanpurolanelektra sanoo:

    Loistavaa!! Teistähän on kehkeytynyt loistavia etsintä koiria!! Sain teiltä blogikärpäsen pureman, käyhän kurkkaamassa keskeneräisiä sivuja 🙂

    T. Marianne ja Piutsiviutsi, yksinäinen sellainen…

    http://wanhanpurolanelektra.wordpress.com

  2. osmo sanoo:

    HUIPPUA!!! Nyt Osmis ja Piutsiviutsi voivat alkaa chattailemään blogikommenteissa, kuten koirat tuolla Helkan blogissa (lampuri.wordpress.com) tekevät! Sun sähköpostilla lähettämät kuvat eivät muuten auenneet… Mutta nythän niitä näkee teidän omilla sivuillakin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: