Hieno hellekampaus

Eilen Pirkko-kasvattaja kävi meillä trimmaamassa Osmon näyttelyä varten. Pohjatyön eli nyppimisen olin tehnyt jo aiemmin mökillä, nyt ajettiin karva lyhyeksi kaulasta ja takamuksesta sekä muotoiltiin hiukan partaa ja otsatukkaa. Tänään viimeistelin urakan siistimällä Osmon perhekalleudet. Kyllä muuten jätkä seisoikin hievahtamatta, kun taituroin saksien kanssa sen jalkovälissä… Taisi poika arvata, että nyt on tosi kyseessä ja miehuus vaakalaudalla! 

trimmi-001.jpgKomea sälli!trimmi-003.jpgValmista tuli! 

Eilen käytiin treenaamassa Oittaan helteisellä raunioradalla. Harjoituksen aiheena oli toimiminen häiriötekijöistä välittämättä sekä totuttelu meteliin. Jäljittelimme jotakin raivaustilannetta, jossa ihmiset työskentelevät kovaäänisesti aivan sortuman vieressä. Maalimiesten lisäksi radalla oli siis ”raivausryhmä”, joka hakkasi tynnyreitä ja piti muutenkin meteliä – sekä tietysti toi koiran nenään etsintää vaikeuttavia lisähajuja. Lisäksi radalla myös ammuttiin joitakin laukauksia pelastuskokeiden tyyliin. Homma meni varsin hienosti: Osmo ei välittänyt metelistä tuon taivaallista eikä erehtynyt hajuistakaan. Molemmat maalimiehet löytyivät. Osmo on myös varsin kivasti hallinnassani etsinnän ajan, joskin työt kuuluu sen mielestä aloittaa vasta vauhdikkaan kunniakierroksen jälkeen. Tänään suuntaan jälleen Oittaalle, tosin ilman koiraa radankunnostustalkoisiin.

10 Responses to Hieno hellekampaus

 1. Törmis sanoo:

  Hienoja kuvia!
  Nyt tarkenee oikein hyvin ilman turkkia ja ruumiillisissa töissä etenkin!

  Myös nuo Kainuun kalajutut kuvineen olivat jänskiä ja mielenkiintoisia.
  Hiekalla puuteroitua partaa katsellessa alkaa miltei omaakin nenää kutittaa.

 2. osmo sanoo:

  Tattista vaan! Saapa nähdä, kelpaako trimmi tuomarille sunnuntaina… Just tulin Oittaalta, jossa hiki virraten kannoin/työnsin kottikärryllä vettä sammutustynnyreihin n. 400 m päässä olevasta ojasta. (Sammutusvettä tarvitaan silloin, kun häiriötekijäksi laitetaan savuja.) Lisäksi talkoissa kunnostettiin piiloja ja rakennettiin uusia, siivottiin koppeja ym.

  …Ehkei juhlallisin foorumi ilmoittaa, mutta Osmiksen isäntä kosi emäntää Sotkamon Kiantajärvellä 7.8.07! Emäntä sanoi joo ja kotimatkalla Mikkelissä käytiin sormuskaupassa. Häitä saatte kyllä odottaa vielä pari vuotta, sen verran on juhlakiintiö täyttynyt ihan pelkistä kaasonhommistakin!

  Tuuli

 3. Marjukka sanoo:

  Onnea!!! Eksyin tänne juttujasi lueskelemaan, alkaa paniikki iskeä kun on enää pari kesälomapäivää aamukammassa. Meidän partanaama pääsi kymppikerhoon toukokuussa, seuraavassa lehdessä elvistellään oikein kuvan kanssa. Mukavaa aloitusta kouluun ja erityisesti elämään poikien kanssa!

 4. osmo sanoo:

  Moikka!! Hauska kuulla susta! Heinäkuussa olin SM-tokokisoissa snakujoukkuetta kannustamassa. Kotimatkalla samassa autossa Mallan, Renen ja Matin kanssa vasta hoksasin, että hitsit, teidän Venlahan on sukua Mallan molemmille snakuille ja emännätkin ovat kuulemma kovasti paljon tekemisissä toistensa kanssa! Maailma (snautserimaailma ainakin) on taas vaihteeksi hassun pieni!
  Onnea vielä Venlalle kymppikerhon johdosta ja terkut ja rapsutukset koko laumalle. Ja tsemppiä ja energiaa uuteen kouluun ja kouluvuoteen! Tuuli

 5. Helka sanoo:

  Moi Osmis! Siistii että oot tullu takas reissulta! Eikö ookki reissaaminen ja automatkailu ihan huippua! Sulla on hieno näyttelykampaus. Sopii hyvin kesäsäihin! Jos tuomari ei tykkää ni se on ihan tyhmis!

  Mikä se on se kosis? Maarit käskee vaan sanoo kovasti kovasti onnee ja onnee, muttei se sano mikä on kosis! Onko se joku herkkukala sieltä järveltä? Määkin sanoisin semmoselle joo! Joo! Onnea Tuulille kosis-kalasta! T. Helka

 6. Pimu sanoo:

  Vähänkö susta tuli OSmotin komee!! Mää on nyt kyll ihan lovena, sydämmenkuvat vaan silmissä! Niinku taitaa olla Tuulilla ja Petelläki 🙂 Äippä pyysi laittaan tähän kovasti onnitteluja sormuskaupoilla käynnistä.

  Onkohan ne sormukset niitä samanlaisia rinkuloita mitä meillä on kaulassa? Jos on, niin sittenhän mekin ollaan kosiksessa vai mitä?!??

 7. osmo sanoo:

  Joo, niinhän sen täytyy olla, Pimu! Kaikki koirat, joil on kiiltävät rinkulat on kosiksessa! Vähänkö siistii!! Helka, kosis ei oo kala vaik se tuliki sillon ku oltiin kalailemassa. Mä nimittäin näin koko homman! Se kosis ei näyttäny paljoo miltään. Siksi noiden kai pitiki saada ne rinkulat et kaikki muutki näkis et tuuli sai kosiksen järveltä. Ne haluu keulii niiden kosiksella vaik se ei ees maistu hyvältä eikä siin voi kieriskellä!
  Tuuli selitti, et rinkulat niinku tarkottaa et tyypit jotka on kosiksessa haluu olla samaa laumaa. Mä kyl oisin tienny ilman rinkuloitaki et mun ihmiset on samaa laumaa, kerta nehän on molemmat samaa laumaa ku MÄ! On ne vähän yksinkertasia joskus. Toivoo Osmo

 8. Ms. Ollila sanoo:

  Moips Osmo!

  Hieno frisyyri. Kiva, että mammalla oli vakaa käsi trimmaajan pallilla, Paljon onnea sulle huomiseen näyttelyyn. Ja emännälle ja isännälle sormuksen näyttelyyn. Wow!

 9. Törmis sanoo:

  No vautsi! Tämmöisiä hienoja ylläreitä Osmis piilottelee blogissaan! Viikonloppureissulta palattua päästiin vasta kanavalle. ONNEA!

 10. osmo sanoo:

  Tuuli ja Pete lähettävät terkut ja sanovat kiitos kiitos!! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: