Systerille SERTI!!

kaksoset_osmo_ja_luru.jpg Lordi ja Loretta

Tuomarinkartanon näyttelyssä vuoroin satoi ja paistoi. Osmo käyttäytyi mallikkaasti niin kehässä kuin sen ulkopuolellakin, mutta punaiseen nauhaan (=EH eli erittäin hyvä) saimme tällä kertaa tyytyä. Reijo Latvalan arvostelu kuului seuraavasti:

Hyvän kokoinen, vielä hieman kevyt. Hyvä purenta. Pyöreät silmät, muuten pää ok. Hyvä kaula. Puutteelliset etukulmaukset. Hyvät takakulmaukset. Liikkuu edestä jäykästi, takaa hyvin. Hyvä karvanlaatu ja väri. Hyvä luonne.

Osmo on tyytyväinen päästessään lihotuskuurille. Massaa saisi nimittäin tulla lisää, mikä on nirsonsorttisen ikiliikkujan kohdalla helpommin sanottu kuin tehty! Itse pidän kaikkein tärkeimpänä viimeistä toteamusta Osmon luonteesta.  

frekko_loretta_eri_sert.jpg Luru poseeraa SERTIn kunniaksi!

Perhepiirissä päästiin kuitenkin juhlimaan, nimittäin Osmon sisko Luru (Frekko Loretta) sai ekan SERTInsä! Onnittelut vielä Lurulle ja Pirkolle sekä homman kotiin hoitaneelle Brita-handlerille! Kyllä se velipoika vielä perässä ponnistaa!

10 Responses to Systerille SERTI!!

 1. Helka sanoo:

  Outoja löpinoitä sillä tuomarilla. Mää olisin vaan sanonu näin: Hyvännökönen. Puree mielellään koirajätskiä. Liikkuu paljon. Jämy ja passeli luonne. Hyvä Osmo!

 2. osmo sanoo:

  Joo, mustaki se tuomari puhu vähä kummia. Sun arvostelu oli paljon päheempi ja silleen pätevä, et siit tunnisti heti, kenestä on kysymys! Sä voisitki hei alkaa tuomariks ku sul on selkeesti silmää jämyydelle ynnä muille tärkeille ominaisuuksille, mitä koiruuksissa tulee ehdottomasti olla. Mä vähä matkin sua ja tein tuulistaki arvostelun:

  Pitkähkö karva päässä, muualla karvapeite puutteellinen. Silmät auki. Toistaiseksi varsin kevyt runko. Vaatimattomat etukulmaukset. Pyöreähköt takakulmaukset. Liikkuu pystyssä, muuten hyvin. Vaihteleva luonne. Purenta: EVA eli ei voitu arvostella (ei tykkää hampaiden ronkkimisesta).

 3. Pimu sanoo:

  Mä oon tosi sorina siitä ku et saanu sitä valioitumis nauhaa elikkäs sinistä. Kyllä sä varmaan jo seuraavaks onnistut siinä. Sitte ku on saanu sen kato, ni ei tarvi enää näytellä. Äippä on sanonu.

  Mä sain hetken verran vapaata että voin tulla tähän kirjotteleen. Meillä on nyt vielä viileempää ku aiemmin. En meinaan oikeen käyttäytynyu siä Huitsinnevadas. Siällä oli niin hyvän hajusia hajuja että mulla jotenki sekos pää niistä. Äippä tais haistaa ne myös koska sekos kanssa sen jälkeen. Nyt saan olla kokoajan varuillani nahkani kanssa koska kuulin ku se tarjos mun taljaa jollekkin. Voin kertoo että halvalla ei lähde!!

 4. osmo sanoo:

  Hui kauhee, voiko joutuu taljaks jos pöllöilee tottiksessa?!? Mulle ei oo kerrottu!!! Pitää kait olla varuillaan niiden haisujen kanssa, kerta mullaki menee niistä nuppi jotenkin sekasin. Ne on sellasii lumohaisuja et niit on ihan pakko vaan imuroida kirsuunsa, vaik kuinka ois joku vierelläkävely kesken. Senkin kutaleet lumohaisut! Houkutatte viattomia koiria pois tottelevaisuuden tieltä ja sit ne koirat joutuu kohta taljaks! Karseeta. Kyl se sun äippä taas leppyy, viimestään viikon päästä ku laitat kirsuun pumpulitupot ettei lumohaisut pilaa taas sun vakaita tottelemisaikeita.

  Must ne nauhat on ihan yhtä pahanmakusii ja hajusii väristä riippumatta. Et sikäli aikas sama, et onko se nauha joku valio vai eikö. Mut Luru sai kans sellasen kivan paperihörvellyksen, jota ois ollu mahtista repii. Sen nimi oli Serti. Jotku koirat alkaa kuulemma vähän ahneiks niiden hörveleiden kaa ja haluu välttämättä KOLME sellasta vaan ITELLEEN. Luulen, et Luruki alkaa keräileen niitä Pirkon kaa. Mä ainaski antasin mun kaksoisveljen repii edes yhen kulman mun Sertistä. Muuten oli siistii siel näytelmässä. Sai lihapullaa suurin piirtein puoli-ilmaseks!

 5. Pimu sanoo:

  Mää oon kanssa kuullu noista ahneista sertikoirista. Niissä serteissä on varmaan jotain tosi hyvää lumohaisua!?! Mää vaan siks heti aamusta kirjuuttelen että tiätte mun olevan viälä taljani sisällä. Oon onnistunu oleen varuillani eikä mamma oo sitä saanu viä nyljettyä. Yällä ei sitte mitää hätää ollukkaa koska mamma eristi mut pois makkarista ja pois mun omasta sängystä missä oon antanu niittenki nukkua. KIITTÄMÄTÖNTÄ!!!

 6. osmo sanoo:

  No huh, onneks sua ei oo viel nyljetty. Marianne taitaa hieman möksöttää, mut eiköhän se siitä taas lepy. Ja sit me päästään varppina taas riehumaan ja kaasuttelemaan johonki!!!

  En tajuu, et oonks mäki ollu jotenki tottelematon, kerta tänään oon saanu melkeen koko päivän kylmää talvea! Se on sellasta et kukaan ei leiki eikä rapsuta eikä temputa yhtään. Yksin vaan joutuu möllöttään ja sit ehkä pääsee tympeelle hihnakävelylle ällöhelteeseen jos hyvin käy. Ajattele, tuuli jopa sano et se lähtee HOMMIIN, mut se ei ottanu mua mukaan!! Se on totisesti nyt jostain vihanen.

  Sairaan epistä, et ihmiset menee hommiin ilman koiria. Siellä ne sitte juoksee jossain ihanassa mettässä tuntikausia ja kiipeilee Raunioilla ja syö itsekkäästi kaikki palkintolihapullat! Karsee rankasu, enkä ees tajuu, MISTÄ!

 7. Pimu sanoo:

  Mulla on täälä ihan samista! En pääse enää olleskaan haisutteleen enkä kaasuileen vapaana, joudun vaan ulkoiluttaa mammaa hihnassa.

  Mikähän sitä Tuulia vaivaa?? Etkai vaa oo vahingossa tehny mitää älyttömyyksiä niinku saanu pömöjä väärässä paikassa ja silleesti?? Mä en saa enää edes ruokaaka kotona. Ensin mennään jonnekki ja sitte mun pitää tehä seuraamista ja sitte vasta. Oon vieki ihan nuuppo. Enkä oo päässy omaan sänkyyn takas!!

 8. osmo sanoo:

  Karseita vääryyksiä. Marianne on aika kovapäinen yksilö, ku jaksaa aina vaan kenkkuilla. Sain selville, et tuulii vaivaa katala ja hurjasti leviävä LSRJ-virus. Se tulee sanoista luokansiivous ja ryhmäjako. Tauti kestää aina iltamyöhälle ja varmaan on hirveen tarttuva, kerta mä en saa nähdä tuulii ku virus jyllää. Sitten se on niin nuuppo siitä taudistansa et mitään jännää ei tapahdu eikä ajella yhtään autolla eikä lähdetä hommiin. Saan sen just ja just vietyä remmilenkeille. Surkeeta elämää.

 9. osmo sanoo:

  Toisin sanoen MÄ oon ollu ihan kiltti poika ja joudun nyt vaan kärsiin ihan syyttömänä tylsyydestä ja yksinäisyydestä. Mut huomen mä pääsen reenaan!!

 10. Pimu sanoo:

  Heh. Mää pääsin jo eilen reenaan ja päätin vaihteeks näyttää mammalle kuinka tottelevainen oon. Se vei mut eka tottisteleen ja sitte mettään. Viis keppiä löysin helposti ja yhden jätin taas mammalle. Se on kyllä surkein jälkikoira minkä tiedän…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: