Kolmas kerta toden sanoo

naama.jpg

Tällä kertaa myös mamman ilme oli suorituksen jälkeen iloinen 🙂

Osallistuimme tänään kolmanteen viralliseen tottelevaisuuskokeeseemme, joka menikin loistavasti! Toukokuisen 2-tuloksen sekä sen toisen, täysin kaoottisen ja tuloksettomaksi jääneen kisakokemuksen jälkeen ykköstulos ja sijoittuminen ALO-luokan kärkeen tuntui tietysti mahtavalta. Etenkin, kun snautserikerhon isännöimiin kisoihin Hyvinkäälle oli ilmoittautunut peräti 29 alokasluokan koiraa. Pisteitä kertyi 188,5 ja sijoituksemme ALO:ssa oli siis 1./29. Huikeaa!

       palkintojenjako.jpg             toko-010.jpg

Kaikkein eniten jännitin paikallamakuuta, koska molemmissa aiemmissa kisoissamme Osmon kärsivällisyys on pettänyt juuri siinä liikkeessä ja se on lähtenyt omin luvin liikkeelle. Tänään Osmis jaksoi kuitenkin maata rauhassa koko ”pitkän” kaksiminuuttisen – jopa silloin, kun vieruskaveri lähti jolkottamaan oman emäntänsä luo ja Osmon emäntä tuskin pystyi kauhultaan katsomaan tilanteen kehittymistä! Ilmeisesti ahkera treenaaminen vaihtelevissa olosuhteissa (kuten eilen lentoasemalla Peteä hakiessamme) on alkanut tuottaa tulosta!

Pisteet ja kommentit eri liikkeistä: hyvinkaa-2.jpg

 1. LUOKSEPÄÄSTÄVYYS  10  (Osmo malttoi istua perusasennossa eikä yrittänyt pussailla tuomarin naamaa)
 2. PAIKALLAMAKUU  10   (mistä olen erityisen ylpeä ja huojentunut)
 3. SEURAAMINEN KYTKETTYNÄ 9  (pientä hidastelua alussa, ks. myös kohta 4)
 4. SEURAAMINEN TALUTTIMETTA 9  (tuomari sakotti ohjaajan pakkoliikkeistä: nykäisin kuulemma vasenta kättäni aina liikkeelle lähdettäessä. Tästä tuomari tietty huomautti vasta jälkimmäisen seuraamisen jälkeen…)
 5. MAAHANMENO SEURAAMISEN YHTEYDESSÄ 9,5   (olisi voinut olla vielä nopeampi)
 6. LUOKSETULO 9,5 (viimeinen perusasento oli vähän vino)
 7. SEISOMINEN SEURAAMISEN YHTEYDESSÄ  10  (jes!)
 8. ESTEHYPPY 9  (Osmo otti yhden askeleen vielä seiso-käskyn jälkeen)
 9. KOKONAISVAIKUTUS  9  (ehkä se näkyi läpi, ettei ohjaaja vielä ihan täysin luottanut koiraansa… 😉 )   

Kaikki 6 (?) kokeeseen osallistunutta snautseria kisasivat samalla vuoden tokosnautserin tittelistä. Sanna ja Källi (Tacillan Olympia) uusivat viimevuotisen mestaruutensa uskomattoman upeilla avoimen luokan pisteillä 196. MAHTAVAA, TYTÖT!! Osmis oli snautserikisan kakkonen – ei muuten hullumpi saavutus meidän pojanklopilta sekään!

sanna_ja_tokosnautseri07.jpg                   avo1_ja_alo1.jpg 

Tokomestarit 2007          Luokkavoittajat Källi (AVO) ja Osmo (ALO)

Ehdottomasti hienoin palkinto Osmon mielestä oli pehmokoira, joka ei tosiaankaan joutanut mihinkään palkintovitriiniin pölyyntymään. Ja voi sitä retuutuksen ja ravistelun riemua, kun nalleparka sai kyytiä! Mikseiköhän Osmo saa tavallisesti leikkiä pehmoleluilla?!?

palkintolelu-005.jpgpalkintolelu-003.jpgpalkintolelu-001.jpg

    ”Mm.. korva..”          ”Aah.. pumpulia..”     ”Mitä sit ku on valmis?”

8 Responses to Kolmas kerta toden sanoo

 1. Piti tulla heti päivän päätteeksi väijymään Osmon sivuille 😉 Onnea vielä kovasti luokkavoitosta, aika mahtava saavutus 29:n ALO-koiran joukossa! Sen verran mitä teidän suoritusta ehdin kattelemaan niin näytti kyllä tosi kivalta! Ja kun kyseessä on vielä noin nuori pojankloppi niin odotettavissahan on vaikka mitä 🙂 Treeni-intoa ja törmäilläänpä taas jossakin nakusteririennoissa!

  Sanna, Kältsä + muu sakki

 2. Törmis sanoo:

  OHHOH! Eipä ole treenaus mennyt hukkaan, kun tultiin kotiin oikein rusettien ja muropakettien kanssa. Onnea!

 3. Törmis sanoo:

  … ja totta kai aivan huippupalkinto tuo pehmokoira, vasta nyt ehdin lukea ja katsoa kuvat kunnolla.

 4. osmo sanoo:

  Itse asiassa nappasin kuvat pehmokoiran kohtalosta vasta tänä aamuna, kun poitsu oli niin onnellisen näköinen aikaansaannostensa keskellä… Niitä kuvia ei siis vielä eilen ollutkaan nähtävillä 😉 . Tuuli

 5. Pimu sanoo:

  Mahtista Osmotin että sait noin hienon pehmiksen. Mää en saanu mitään paitti ne muutamat pömöt siellä kentällä. Tuntu muuten mahtikselta tuuletella tollasella hiekkapohjalla pitkästä aikaa. Mamma ei van taas oikee arvostanu niitä pömöhienouksia. Mutta sulla meni paljon hienommin. Eikä ollu niitä lumohaisujakaan tälläkertaa!! Onnea myös niistä ruseteista ja muista hienouksista.

 6. osmo sanoo:

  Kiitti! Mut arvaa mitä, mä en saanu repii yhtään paperihörveliä vaik nehän on MUN!! Pehmis oli kyl viel siistimpi revittävä. Jätin sullekki revittäväks vähän pumpulii, saat ne sit ku tuut meille kylään. Must sun pömöt oli just hienoja. Se oli sporttisin suoritus koko päivänä mut eipä nuo niuhot emännät osaa sellasta luovuutta ja vauhdikkuutta arvostaa. Aika pöllöjä. Mä kirjotin sulle jo äsken sun omaan plokiin, nyt pitää mennä ku pete hoputtaa lenkille. Toivoo Osmo

 7. Leena ja partaotukset sanoo:

  Wau!! Onnea tosi upeasti menneestä suorituksesta! Aiotko nyt jatkaa alossa kisaamista vai siirryttekö suoraan avoon? Me Ritan kanssa treenaillaan avon liikkeitä ja kenties ensi vuonna tai ehkä jo tämän vuoden lopussa kisaamme avossa. Ohjaajan hermorakenne ei kestä yhtään luoksepäästävyyttää enempää 🙂

 8. osmo sanoo:

  Thänks!! En ole ehtinyt vielä kunnolla tuumaamaan tuota luokanvaihtoasiaa. Meillä on AVO:n liikkeissä vielä paljon treenattavaa, joten sinänsä olisi kyllä hyvää aikaa käydä alokasluokan kokeissa metsästämässä niitä koulutustunnukseen tarvittavia ykkösiä. Koe kuin koe, ohjaajan hermorakenne tässä on joka tapauksessa liki mennyttä! Tsemppiä teidänkin treeneihin ja AVO:n kisoihin kun sinne asti päästään!! 😀 Tuuli

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: