Kylmää kyytiä

Tullessani töistä kotiin ihmettelin, miksei Osmo ollutkaan salamana ovella, kuten yleensä portin kolahduksen kuullessaan. Sen sijaan se hiipparoi hiukan epävarman oloisena kylppäristä kotiintulijaa katsomaan. Pöydältä löytyi selitys eli Peten jättämä viesti:

talvi_tuli-001.jpgKoiranpaapomisvaroitus Peten tyyliin

Osmo oli ollut Peten kanssa päivälenkillä –  ja karannut pomppimaan jonkun spanielin ympärille isännän kielloista ja kutsuista vähät välittämättä! Raivostuttavinta näissä ilman lupaa riekkumisissa on, että Osmo on TODELLA taitava väistelijä, kun se tietää joutuvansa hihnaan kesken leikin. Nytkin Pete oli saanut jahdata kauhukakaraa aika tovin, ennen kuin sai siitä viimein otteen. Sitten Pete oli ärissyt koiran matalaksi ja pitänyt sitä pitkän aikaa paikallaan maassa, minkä jälkeen seurasi tietysti tyly toimitus hihnaan ja suorinta tietä takaisin kotiin. Loppupäivän Osmo onkin saanut pysytellä kunnioittavan välimatkan päässä omistajistaan.

talvi_tuli-003.jpgNymmä oon kyl kunnolla, ihan oikeesti…

Kun laumanjohtajaa ei uskota, on kyse aina jonkinsortin kunnioituspulasta ellei peräti pomoilusta. Siksi Osmo joutui nyt muutaman päivän ”jääkaudelle”, kuten joskus aiemminkin vastaavissa tilanteissa. Minä ja Pete yritämme käyttäytyä kuin susilauman alfapari ja ärähtää liian lähelle änkevän, leikkiä tai muuta huomiota kerjäävän pyrkyrikakaran aina tylysti tiehensä. Saapa nähdä, kuinka nopeasti pakkanen puree tällä kertaa ja koiramme korvat löytyvät jälleen!

3 Responses to Kylmää kyytiä

  1. Pimu sanoo:

    Voi ei Osmis! Nyt sunki mamma on saanu sellasen ärinäkohtauksen. Mut oot kato kunnolla taas vähän aikaa ni eiköhän se siittä lepy!

  2. Teija sanoo:

    Voi kun oli huojentavaa kuulla, ettei Osmokaan vielä ole täysin oppinut hauveli, kuten ei meidän Topsukaan. Tänään ekat treenit tauon jälkeen kentällä, saas nähdä miten menee. Tuleeko Topillekin talvi taas, saas nähdä…

  3. osmo sanoo:

    Voi kuule, ei ole Osmo lähimainkaan täysin oppinut vaan ihan aito murkkuikäinen kauhukakara. 😉 Aina, kun jonkin aikaa kuluu ilman ihmeempiä pöllöilyjä, sitä sortuu helposti paapomaan jästipäätä vähän liikaa, jolloin se kuvittelee taas saavansa pyöritellä isäntäväkeä ihan oman mielensä mukaan. Niin kuin tänään tuolla bh-kokeessa… Tsemppiä treenikauden alkuun teille, eivätköhän nämä molemmat pikkuherrat vielä joskus esiinny edukseen koulutus- ja kilpakentillä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: