Suuri Pelastushassutus Oittaalla

typy-002.jpgOittaalla hassutteli myös aussivauva Typy, 10 vkoa

Eilen oli Espoon pelastuskoirien jäsentenväliset kisat. Ohjelmassa oli leikkimielistä kisailua suunnistuksen, tottiksen, raunioetsinnän ja ketteryyden osa-alueilla. Oma neljän koirakon joukkueemme palkittiin parhaasta ryhmätyöskentelystä, mistä hyvästä koirat saivat herkullisen puuhapussin palkinnoksi. Lisäksi minä ja Osmo saimme henkilökohtaisen palkinnon päivän parhaista ketteryysosion pisteistä. Ketteryydessä koeteltiin niin koiran kuin ohjaajankin huimapäisyyttä, tasapainoa ja nopeutta. Esimerkiksi putki suoritettiin siten, että emäntä tasapainoili seisten liikkuvan putken päällä koiran ryömiessä putken läpi. Lisäksi ketteryysrastilla oli nopeus/hyppyrata, jonka Osmo sai meistä nopeampana suorittaa ihan itsenäisesti. Itse tyydyin kutsumaan koiraa maaliviivalla ja hihkumaan hyppykäskyt sieltä käsin. Kaikenkaikkiaan päivä oli pitkä mutta todella hauska ja vieläpä upean aurinkoinen! 

typy-001.jpgPentukuumetta nostattava katse

Päivän huolestuttavana sivuvaikutuksena sain (taas) jonkinmoisen pentukuumeen… Kun isommat kisaajat olivat tauolla, raunioradalla temmelsi muutama syötävän söpö pikkupenikka. Lisäksi juttelin (kakkosrodukseni rankkaamani) suursnautserin ihanuudesta erään rotuun hurahtaneen seurakaverin kanssa. Toistaiseksi Osmo saa kuitenkin nauttia huolettomin mielin ainoan koiran elämästään eli jakamattomista treenivuoroista ja rikkumattomasta luidennakertelurauhasta. Siitä pitävät huolen kämpän koko, ajan ja rahan rajallisuus sekä hitusen myös isännän mielipide. 😉  

typy-004.jpgViikottainen manikyyri (eli inhokkiasia numero 1)

Tänään olimme pitkästä aikaa EKK:n tokotreeneissä. Osmon kanssa harjoiteltiin paikallaolojen lisäksi pysäytystä luoksetulon yhteydessä, noutoa sekä ruutua. Viimeisin on ehdottomasti Osmon suosikki: Saahan siinä juosta täysiä ja poimia sitten ruudusta herkut tai lelun parempiin suihin! Paikallamakuu- ja istuminen ryhmässä sujui myös ilman ongelmia. Onneksi kausi on jo lopuillaan – tänään olin nimittäin huomaavinani Osmossa pientä taisteluväsymystä. Niinhän se on, että toisen loma tarkoittaa toisen työtä: Emännän syysloma on täyttynyt suurimmaksi osaksi Osmon kanssa puuhastelusta, mistä molemmat ovat toki kovasti nauttineet! Ensi viikonlopuksi lähdemme hakuilemaan pienellä snautseriporukalla, mutta sen jälkeen Osmo taitaakin joutua joksikin aikaa treenitauolle.

typy-003.jpgTreenitauon tarpeessa? 

One Response to Suuri Pelastushassutus Oittaalla

  1. Pimu sanoo:

    Vähän te ootte ollu taitavia. Mun äispä sano ettei ois ikänä pysyny minkään liikkuvan putken päällä. Sen paremmin ku liikkumattomankaa… Te ootte kyllä ihan huippumestareitapelstelijoita!

    Toi manikyyti on mustaki tosi ällöö. Ja arvaa, viimeks äispä leikkas KAIKKI mun kynnet verille. Sitte tupsutteli perunajauhoo, mut ei auttanu. Veri vaa tirsku. Sain sellasen samannäkösen ällösukan jalkaa ku sä kesällä, ilman teippejä. Ei sekää auttanu. Sitte sain kaks sukkaa, eikä sekää auttanu. Sitte äispä laitto laastarin ja kaks sukkaa ni sitte se loppu. On se vaan taitava, oon kuullu että se on joku läheisyyshoitaja, ei turhaa ku osas noi kynsivynsivuotoasiat hoitaa noin näpsysti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: