Nausterit hakusalla

Vietimme Osmon kanssa viikonloppua metsäisen riehakkaissa tunnelmissa snautserien hakuleirillä. Pieni mutta sitäkin äänekkäämpi joukkiomme kokoontui Vaherman leirikeskukseen Nummi-Pusulaan treenatakseen hakua ja pitääkseen muutenkin lystiä hyvässä seurassa. Osmo ja Pimu olivat kämppikset (kuten siis myös minä ja Marianne) ja riehuivat ja juoksivat sydämensä kyllyydestä koko perjantai-illan (kuten myös minä ja Marianne?!?).

hakuleiri-001.jpgLeirillä tutustuu samanhenkisiin kavereihin.

Lauantaina treenit aloitettiin heti aamusta ja niinpä ehdimmekin pitää kahdet pitkät metsätreenit ennen pimeän tuloa. Osmolle pk-haku suorine pistoineen on ihan uusi juttu, mutta melkoisen äkkiä kakara pääsi touhusta jyvälle. Intoa ei puuttunut ja nenäkin pysyi kiitettävästi vauhdissa mukana!

”UKKO!!” Hilma säntää hakemaan. hakuleiri-002.jpg

Osmolle ei tehty ”haamuja” eli näyttäytymistreenejä lainkaan, vaan kouluttaja Sari Kärnän ohjeiden mukaan treenasimme ”hajumielikuvien” avulla. Ensin kävimme yhdessä sen verran lähellä maalimiestä, että koira reagoi selvästi hajuun. Sitten palasimme keskilinjalle, jolta Osmo sitten lähetettiin etsimään mahdollisimman suoraan piilolle päin. Vähintään yhtä paljon, kuin omista treeneistämme, opin tietysti myös kokeneempia hakuilijoita seuratessani ja maalimiehenä toimiessani.

hakuleiri-004.jpgMettässä vietettiin yhteensä reilut 10 tuntia.

Lauantai-ilta kului saunoen ja leirieväistä nautiskellen. Ensikertalaiset leiriläiset (eli minä ja Marianne) perehdytettiin myös toiseen hakuleirillä treenattavaan lajiin: korttipeliin, jossa nopeat eivät syöneet hitaita vaan hitaat joivat nopeat… Kyllä tämä koiraurheilu onkin hullunhauskaa puuhaa! 😉

Kouluttaja Sari ja bordercollie Troijahakuleiri-006.jpg 

Sunnuntaina treenattiin vielä yksi kierros metsässä. Lounaan, siivoamisen ja pakkaamisen jälkeen olikin sitten aika lähteä kotimatkalle. Leiri oli huippuhauska ja snautseri-ihmiset osoittautuivat jälleen kerran miltei yhtä huumorintajuisiksi, kovaäänisiksi ja jästipäisiksi kuin koiransakin… Kiitokset ja terveiset kaikille mukana koheltaneille – oli huippua päästä mukaan menoon!

One Response to Nausterit hakusalla

  1. Heli sanoo:

    Vähän mä olen kateellinen! Olen ollut pari kertaa emännän kanssa pääsemäisilläni snakujen hakuleirille (tiedä sitten oliko tuota samaa porukkaa) vaan aina on tullut jotain estettä; juoksuja ja muita sellaisia. Olenhan minä lagottoporukassa leireillyt vaan ei niillä ole samanlaista partaa ja vain yksi niiistä ymmärtää mun leikkejä…

    Onneksi mulla kuitenkin on raunio- ja hakutreenejä joka viikko. Se vähän lohduttaa.

    Miina-kippurahäntä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: