Kolmen huoneen salahakuharjoitus

Olin perjantaista lauantai-iltapäivään opekollegojen kanssa seminaarissa ja sillä välin Pete oli Osmon yksinhuoltajana. Perjantaina Osmis oli käynyt vähän väliä katsomassa ikkunassa ja vingahdellutkin välillä, kun mammaa ei kuulunutkaan töistä kotiin. Isännän tarjoamat painituokiot, sylissä köllöttely, lenkkeily ja iltapala lohduttivat onneksi aika paljon. Ja olipa Osmo saanut tehdä vähän töitäkin. Pete toteutti itse kehittämänsä ”kolmen huoneen salahakuharjoituksen”, jossa Osmo etsi ja haki Peten piilottaman metallisen(!) noutokapulan ensin eteisestä, sitten makuuhuoneesta ja viimeiseksi vielä vaatehuoneesta, joka kuulemma tuotti jo hiukan päänvaivaa koiralle. Niin että kyllä se isäntäkin osaa! 🙂

Viime torstaina alkoi rauniokausi. Ryhmä on jonkin verran muuttunut, mutta myös vanhoja treenikavereita on joukossa. Osmo oli aivan tohkeissaan päästessään pitkästä aikaa kiipeilemään kasoille ja herkuttelemaan maalimiesten pakasterasioista tarjoamilla maksalaatikkomaistiaisilla. Ilmaisuhaukunhan Osmo on oppinut vasta tänä talvena hakumetsässä, joten raunioilla ilmaisua ei oltu aiemmin vielä kokeiltukaan. Siitä huolimatta haukut irtosivat hienosti ilman maalimiehen apuja. Kauden tavoitteeksi asetin melkoisen optimistisesti peruskokeen suorittamisen raunioilla ja toivottavasti myös maastossa. Sitten olisimmekin jo valmiita hälytysryhmän harjoituksiin! 

Tokoiluakin on ehditty hiukan harrastaa. Eilen treenattiin snautserikerhon hallivuorolla Konalassa. Olen vaihtanut suullisen pysähtymiskäskyn käsimerkkiin luoksetulon yhteydessä. Kokeissa saa valita, kumpaa tapaa käyttää. Nyt tuntuu siltä, että käsimerkki toimii paremmin, koska liikkeeseen Osmo reagoi nopeammin kuin ääneen. Tänään aamulenkillä harjoiteltiin hiukan ”tunnistusnoutoa”, joka kuuluu voittajaluokan tottelevaisuusliikkeisiin. Ensin Osmo nouti kerran sille heittämäni kävyn. Sitten vein kyseisen kävyn paikkaan, jossa oli paljon muita käpyjä lähekkäin. Käskyllä ”oma” Osmo etsi oikean hajuisen kävyn. Aluksi se ehdotti kävyn ilmaisemista maahan menemällä (kuten jälkikeppien kohdalla), mutta pienellä lisäkäskyllä se toi kuin toikin oikean kävyn minulle. Tokalla kerralla homma menikin heti oikein.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: