Partaset ja Hohto mökillä

< Pimu ja Osmo saarilenkillä

Lauantaina olin snautsereiden erikoisnäyttelyssä kerhotuotteita kauppaamassa. Illaksi ajoin takaisin mökille, jonne olin kutsunut myös Mariannen, Pimun ja Hohdon.

Marianne ja Hohto olivat sunnuntaina rotweilereiden erikoisnäyttelyssä, jossa Hohto oli pentuluokan neljäs ja mukana parhaassa pentuluokan kasvattajaryhmässä! Näyttelyreissun ajan minä ulkoilin mökillä Osmon ja Pimun kanssa. Illalla mökille saapuivat näyttelytähtien lisäksi myös Leena, Rita ja Ronja. Leena ja Rita olivat olleet samana päivänä ensimmäisessä voittajaluokan tottelevaisuuskokeessaan, jossa he olivat urakoineet kertakaikkisen upean ykköstuloksen; 286,5 pistettä ja luokkavoitto! ONNEA VIELÄ MAHTAVASTA TULOKSESTA! Mökillä meitä olikin sitten koolla melkoinen joukkio, jonka voimin saatoimme toteuttaa ihan ikioman treenileirin!              

Rita ja Ronja>

Myrskyisän tuulen vuoksi jäljestäminen jäi, mutta esineruutua päästiin harjoittelemaan. Ronja ja Hohto ensikertalaisina saivat leikkiä lippalakilla puhtaassa (eli tallomattomassa) metsässä, mutta Pimulle ja Osmolle tallattiin pieni kaistale, jonne vietiin /  piilotettiin pari esinettä. Ekalla kerralla kummatkin näyttivät ekan esineen poimimatta sitä suuhunsa, mutta tokalla kerralla homma toimi jo paljon paremmin ja esine tuotiin ohjaajalle asti. Seuraavana päivänä Osmo kävi hiukan isommalla alueella etsimässä kokonaista kolme esinettä, jotka kaikki nousivat hyvin. Tarttumiseen ja kantamiseen Osmo kaipaa vielä mamman kannustushuutoja, mutta irtoaminen ja nenän käyttö toimivat hienosti. Illalla herkuteltiin ja kummasteltiin kovaa tuulta koirien lepäillessä läjässä kuistilla. Ronja bongasi ekana naapuritontin rajalta tuulessa (?) auenneen puuceen luukun ja seisovaan pöytään suunnistivat sitten vielä Pimu ja Hohtokin. Näköjään harmaat partaset eivät ole yhtä persoja paskapateelle, kuin nuo mustat… Tätä tuoksahtavaa välikohtausta lukuun ottamatta koiraleirimme sujui mukavasti ja ihmeen rauhallisestikin elikoiden lukumäärään ja mökin kokoon nähden!

                                        Onnen hetkiä Osmon elämässä!

Istuskelijat vasemmalta: Hohto, Ronja, Rita ja Osmo, edessä makuulla Pimu. >

Puoli viideksi ajoimme Leenan ja koirat junalle ja minä, Marianne ja loput koirat jatkoimme matkaa sivistyksen pariin Espooseen. Tänään satelee ja tuuli on hiukan laantunut – toisin sanoen on mitä parhaimmat olosuhteet jäljestystä ajatellen. Päivän ohjelmassa onkin jälkitreenit sekä tottista koulun kentällä. Ja jatkuvaa käkätystä, hihitystä, jutustelua, pohdiskelua ja koirien edesottamusten seurailua.  Erityisesti Osmo ja Hohto jaksavat painia ja leikkiä ihan loputtomiin ja ovat tosi hyvää pataa keskenään. Eikä edes luista tai leluista ole tarvinnut tapella.

Hohto 6 kk 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: