Lonkka- ja juhannuskuvia

Taju kankaalla

Torstaina Osmosta otettiin viralliset lonkkakuvat. Kennelliiton lausuntoa saa vielä odottaa, mutta meikäläinenkin tajusi kuvista sen verran, että vasen lonkka oli selvästi oikeaa huonompi. Eläinlääkäri vahvisti näkemykseni ja sanoi, että lausunnoksi tulee luultavasti A/B tai B/C. Kyynärät olivat terveet, niistä lausunnoksi tulee 0 tai 1. Onneksi snautseri on suhteellisen kevyt koira, joten C-lonkatkaan eivät yleensä häiritse koiran elämää millään tavalla. Jalostuksessa käytetään joskus jopa D-lonkkaisia koiria, vaikka se onkin tietysti melkoisen vastuutonta ja lyhytnäköistä.  

Osmo oli rauhoituspiikistä ihan kuutamolla koko torstain. Herättyään se yritti sinnikkäästi pysyä pystyssä ja istua tutulla vahtipaikallaan mökin puulaatikon päällä, mutta melkoista pilkkimistä touhu kyllä oli! Juhannusaaton aamuna koira oli taas oma itsensä ja pursusi energiaa rasittavuuteen asti. Otin  varastoituneen energian hyötykäyttöön ja kävin treenaamassa Osmon kanssa esine-etsintää ja jäljestystä ennen juhannusvieraiden saapumista. Esineet löytyivät tosi hyvin, samoin jälki. Keppien kohdalla jouduin kyllä jarruttelemaan Osmoa aika lailla; sillä kun olisi ollut vaan kauhea hinku jäljestää täysillä eteenpäin!

 Anturaa uitettiin betadinessa aamuin illoin vielä lauantainakin ja sukka pidettiin käpälän päällä aina, kun oltiin jouten – silloin Osmo nimittäin muisti ”hoitaa” tassuaan. Sunnuntaina tassu oli taas hyvässä kunnossa ja koira sai juoksennella normaaliin tapaan. Mökkiloma jatkui päiväretkellä Tammisaareen, jossa kävimme paistattelemassa päivää ja syömässä mansikoita kavereiden kanssa. Ja Osmo sai taas uida meressä ja juosta vapaana mahtavilla rantakallioilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: