Etsintämaraton

Tällä viikolla Osmo on todella saanut paiskia hommia. Keskiviikkona kävimme vanhassa kesäduunipaikassani Vaaruvuoren leirikeskuksessa moikkaamassa tuttuja ohjaajia ja tietysti leiriläisiäkin. Osmo oli mukana ja niinpä järjestin ylimääräisenä ohjelmanumerona lapsille pelastuskoira- työpajan. Pajaan ilmoittautui yli kolmekymmentä tenavaa, joten lapset menivät piiloon 2-4 hengen ryhmissä. Ohjeistus oli, että koko ryhmä menee samaan piiloon ja on hiljaa paikallaan, kunnes koira on haukkunut muutaman kerran. Sitten koiraa sai kehua ja antaa sille makkaranpalat, jotka olin annostellut valmiiksi pieniin muovipusseihin. Etsintä tehtiin kahdessa erässä, koska ryhmiä oli peräti 13 ja niin osa olisi joutunut odottamaan piilossa vaikka kuinka kauan. Osmo jaksoi hämmästyttävän hyvin etsiä ja ilmaisikin piilot kohtalaisen hyvin yhtä lukuun ottamatta. Muissa askareissa alueella liikkuneet leiriläiset tietysti hämäsivät koiraa jossain määrin, mutta ihmeen hyvin se sentään erotti, ketkä ovat ”piilossa” ja ketkä hengailevat mukana muuten vain. Leirillä Osmo sai myös uida ja innostui kaivamaan hiekkarannalle valtavia kuoppia. Kuva on viime vuoden leiriltä, jolla Osmo oli mukana ja jolla myös toteutimme pienen etsintätyöpajan.

Eilen eli torstaina oltiin sitten jälleen etsintähommissa, nyt ihan oikeissa treeneissä raunioradalla. Osmolle halusin kaksi helppoa avopiiloa, joilla treenattiin pidempikestoista ilmaisuhaukkua. Lisäksi halusin yhden umpipiilon, jolla palkka tulisi heti, kun Osmo aloittaa haukun. Itse en tiennyt lainkaan, missä piiloissa maalimiehet olivat ja pääsin näin treenaamaan myös tyhjän alueen tarkistamista ja koiran hajuaistiin luottamista. Osmo tsekkasi alueet hienosti ja teki todella tarkkaa työtä. Etenkin umpipiilona ollut roskis teetti mukavasti töitä. Myös pitkät haukkusarjat avopiiloilla onnistuivat saman tien ilman ylimääräistä kannustusta.

Tänään lähdemme muutamaksi päiväksi treenaamaan (ja lomailemaan) Mariannen ja koirien luo. Kuva on Mariannen ottama joskus aikoja sitten, mutta päivän teemaanhan se sopii vallan mainiosti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: