Läheltä piti

Tyhmät ja tottelemattomat koirat tarvitsevat suojelusenkelin. Onneksi Osmolla oli sellainen matkassa eilen, kun kävi sen tähän astisen elämän pahin läheltä piti -tilanne. Olimme olleet metsäautotien viereisissä maastoissa treenaamassa ja olin ottamassa Osmoa autosta tekemään vielä yhden nopean ruutuharjoituksen. Juuri aikaisemmin Hohto-pentu oli ajanut oman pienen harjoitusjälkensä tien toisella puolella Osmon ja Pimun katsellessa autosta ilmeisen kateellisina, omat työnsä jo tehneinä. Kun Osmo pääsi autosta ulos, se ei tullutkaan viereeni, kuten olin käskenyt, vaan lähti saman tien kaahaamaan tien toiselle puolelle, missä Hohdolla oli ollut niin mukavan näköistä tekemistä… Ja tietä pitkin oli tulossa auto. 

Osmon suojelusenkeli?>

Karjuin hädissäni koiraa takaisin, koska kuulin auton tulevan, mutta Osmo vain jolkotteli onnellisena eteenpäin eikä vilkaissutkaan taakseen. Sitten auto suhahti ohi – alle puolen metrin päästä Osmosta ja sellaisella vauhdilla, että osuma olisi tiennyt varmaa lähtöä koirien taivaaseen. Osmo huomasi auton ja jarrutti vasta, kun se oli jo aivan kohdalla. Pienestä kolahduksesta päätellen se jopa osui auton kylkeen, mutta ei onneksi – ja ihmeeksi – satuttanut itseään lainkaan.

Tiellä ei ollut kulkenut kuin muutama auto parituntisten treeniemme aikana, mutta joka tapauksessa oli todella idioottimaista ottaa koira vapaana pois autosta. Ainakin emäntä sai kunnon opetuksen. Käskin koiran autoon siksi aikaa, että saimme Mariannen kanssa huokaista helpotuksesta. Sen jälkeen tein vielä sen suunnittelemani ruututreenin, mutta pidin Osmon tiukasti käskyn alla enkä antanut sen edes nuuhkia maata matkalla autosta suorituspaikalle.

Myöhemmin koirat saivat pinkoa ja peuhata vapaana hiekkakuopalla, eikä Osmo näyttänyt onneksi aristavan mitään kohtaa. Ehkäpä se kolahdus kuuluikin siitä, kun Osmon suojelusenkeli tönäisi koiran pois auton alta… 😉 

Viikonlopun aikana ehdimme treenata esine-etsintää ja jäljestystä, jotka molemmat menivät siinä määrin hyvin, että Marianne alkoi usuttaa meitä jo PK-kisoihin. Noudot ja eteen lähetys vielä kuntoon, niin lupaan alkaa harkita asiaa!

Osmon eilinen jälki. Kepit löytyivät, mutta jouduin jarruttelemaan ja kannustamaan ilmaisuja. Kulmissa Osmo teki ylimääräisiä mutkia, mutta löysi aina takaisin jäljelle. Janalta se lähti aluksi takajäljelle, mutta korjasi, kun pysäytin etenemisen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: