Jaanan jäljillä

Eilen kävimme Kattilajärventien maastoissa jäljestämässä Jaanan (treenikaveri Hulluista Lehmistä) kanssa. Minä tein jäljen Askolle (Jaanan pitkäkarvainen hollanninpaimenkoira) ja Jaana Osmolle. Jälkien painuttua noin tunnin lähdimme töihin. Asko selvisi omasta työstään tosi mallikkaasti ja vauhdilla. Yhdestä kepistä se meni ohi, koska jäljesti sillä kohtaa hiukan sivussa. Siten saldoksi tuli hienosti 5/6 keppiä.

Ennen eilistä Osmo ei ollut jäljestänyt vieraan tekemää jälkeä kuin kaksi kertaa (ja toinen niistäkin oli Peten eli ei kovin vieraan tekijän tallaama). Osmo ei myöskään ollut IKINÄ ennen etsinyt muita, kuin omia jälkikeppejämme. Siksi kokeilin ennen varsinaista jäljestystä paria keppi-ilmaisua parkkipaikalla. Suureksi huojennuksekseni Osmo ei epäröinyt yhtään vaan iski saman tien maihin Jaanan pikku tikkujen kohdalla. Niinpä lähdin luottavaisin mielin maastoon.

Janalta Osmo lähti kerran aivan ihmeelliseen suuntaan (ei edes takajäljelle), mutta tuli sitten takaisin ja lähti jäljestämään oikeaa reittiä. Se rymisteli hankalassa maastossa sellaista vauhtia, että liinan perässä roikkuva emäntä ja emännän perässä kulkeva jäljentekijä kompuroivat ja hikoilivat kilvan. Jaanan pienet jälkikepit Osmo ilmaisi tosi hienosti ja varmasti, vaikka joutui niitä välillä hiukan etsimään. Itse jarruttelin melko paljon ja Jaana saikin komentaa minua useampaan kertaan ”antamaan siimaa” eli enemmän työtilaa koiralle. Lopputulos oli upeasti kaikki 6 keppiä ja niin jälkikoira sai saaliinsa eli iltapalan pakasterasiasta. Tiistaina tehdään viimeinen treeni ennen kisoja ja silloin tehtäväni on ainoastaan LUOTTAA KOIRAAN merkkaamattomalla jäljellä. Osmo osaa kyllä homman! 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: