Perusviikko

Arki alkaa hahmottua ja tärkeät asiat ovat löytäneet paikkansa lukujärjestyksestäni. Töiden ohella eniten aikaa vie koiraharrastus, mutta toisaalta se on myös kaikkein tehokkain tapa palautua ja irrottautua työkuvioista. Treeneihin minulla riittääkin aina energiaa! Samaa ei voi sanoa koti- ja pihatöistä, jotka jäävät näköjään aina viikonloppuun…

Torstaina oli taas rauniotreenit, joissa Lilli Weckmann toimi kuvaajana. Kiitos! 🙂 Aloitimme kaatosateessa, joka onneksi pian laantui vaimeaksi ripotteluksi. Osmon vuoro oli treenien  loppupuolella, jolloin ei satanut enää yhtään. Maalimiehiä oli kolme ja alueina talot ja yläkasa. Osmolla oli uskomaton vauhti päällä ja kadotinkin sen useampaan otteeseen näkyvistäni.

Aloitimme ykköstalosta, mutta jo parissa sekunnissa Osmo oli tarkistamassa jo seuraavaa taloa. Kutsuin koiran takaisin ekalle talolle. Uskomattoman kuuliaisesti se noudattikin kutsua, vaikka oli kuulemma ollut jo aivan maalimiehen vieressä kakkostalolla eli todennäköisesti hajulla. Nopean ykköstalon tsekkauksen jälkeen päästin Osmon kakkostalolle, josta maalimies siis löytyikin. 

Jatkoimme yläkasalle. Toinen maalimies oli kaivossa vajaan kahden metrin syvyydessä. Kaivo oli suljettu puukannella, joka on hiukan rautakantta helpompi. Osmo bongasi ja ilmaisikin piilon hyvin. Sitten kansi avattiin ja maalimies palkkasi koiran.

Kolmas maalimies olikin aivan vastakkaisessa suunnassa, nimittäin parin metrin korkeudessa muurin päällä. Yläpiiloja emme ole paljoa treenanneet ja tehtävä osoittautuikin huomattavasti edellistä haasteellisemmaksi. Osmo pähkäili hajua kauan, mutta sinnikkäästi. Paikannettuaan viimein maalimiehen koira joutui uuden pulman eteen: Miten ihmeessä tonne pääsee?! 

Kun hyvää ilmaisuasentoa ei löytynyt muurin päältä (jonne koira siis tosiaan ensin kiipesi), niin Osmo haukkui ukon alhaalta käsin ja sai palkkapurkin lentopostina kiitokseksi. Hyvä ja sopivan  haasteellinen treeni rohkaisi emäntää siinä määrin, että ilmoitin meidät raunioiden peruskokeeseen, joka on 21.9.! 

Muutakin mukavaa on Osmon viikkoon mahtunut: keskiviikkona käytiin koirapuistossa, jossa vauhdikkaana leikkikaverina oli vajaa 2-vuotias bordercollie Elli. Eilen nautittiin upeasta auringonpaisteesta patikoimalla pari tuntia keskuspuiston metsäpoluilla. Tänään lähdetään mökille, kunhan saadaan ensin kotityöt tehtyä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: