Etsintävermeet koekäytössä

Mikä on parrakas ja juoksee kilisten metsässä? Joulutonttu etuajassa? Ei, vaan snautseri, joka testaa uusia etsintävaljaitaan! Pelastuskoirien maastokokeet suoritetaan aina sekä päiväsaikaan että pimeällä. Pimeässä metsässä koiran liikkumista on helpompi seurata, kun sen valjaisiin on kiinnitetty heijastimia, valoja ja kulkusia. Tuunasin eilen Osmon etsintävaljaat uuteen uskoon ja niitä kokeiltiin tietysti heti iltalenkillä.

Metsälenkillä Mynttilän maastoissa Pete meni piiloon ja Osmo pääsi kokeilemaan, miten etsintä sujuu valjaissa, kulkusten kilinän säestyksellä. Ilmeisen hauskaa tuntui metsässä juoksentelu taas olevan, erityisesti, kun maalimiehenä oli oma isäntä! Kilinää enemmän Osmoa taisi häiritä selässä keikkuva lamppu, joka sekin kyllä unohtui heti, kun koira pääsi tositoimiin. Ensi viikonloppuna testaamme taitojamme ja hiukan onneammekin pelastuskoirien hakukokeessa Kirkkonummen suunnalla. Saapa nähdä, kuinka kaksikon käy… Etenkin pimeässä suunnistaminen jännittää emäntää aika tavalla!

One Response to Etsintävermeet koekäytössä

  1. Meillä on täällä kaikki karvaiet ja vähemmän karvaiset peukut ja muutkin sormet pystyssä lauantai-iltana. Vaikka ette te mitään peukkuja tarvi – Osmo kyllä hoitaa homman Tuulin suotuisalla avustuksella 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: