Ensilumi ja treenitauko

ensilumi-008Ensilumi satoi Espooseen torstaina. Pimeän ja märän syksyn jälkeen on ollut ihana ulkoilla pikkupakkasessa ilman sadevarusteita. Osmo on ollut virtaa täynnä, kuten aina kylmällä säällä. Riehakkaanakin se on kuitenkin pysynyt hienosti hallinnassa eikä uusia tottelemattomuuksia ole tarvinnut katsella. Lenkeillä Osmo pysähtyy kuuliaisesti paikalleen, kun näköpiiriin ilmaantuu muita koiria.

ensilumi-004Sen sijaan hihnassa ohittaminen on usein melkoista hötkyilyä. Hihnakäytöksessä olisi muutenkin toivomisen varaa eli kertausharjoittelun paikka. Olen itse ollut luvattoman laiska puuttumaan vetämiseen, etenkin, kun tehokkaimmaksi toteamani pysähtymistaktiikka veisi kiireisillä aamulenkeillä ihan liikaa aikaa…

Kävimme viime sunnuntaina EKK:n hallitreeneissä, joissa pidin Osmon koko ajan liinassa hallinnan varmistamiseksi. Koira toimi mukavasti, mutta oma vireeni oli ihan muista syistä johtuen aivan onneton. Koska koiralle on turha esittää, että on itse hyvällä päällä, tyydyin pariin hyvään liikkeeseen ja totesin olevani itse treenitauon tarpeessa. Ja vaikka Osmon työvireessä ei ole moittimista ollutkaan, ei tauosta liene haittaa sillekään. Yleensä pieni loma tutuista kuvioista vaan kasvattaa koiran intoa ja motivaatiota ja sitä kautta parantaa harjoitusten ja suoritusten laatua.

ilonkauttaEtsintätreeneihin olisi kuitenkin tarkoitus päästä vielä tämän vuoden puolella. Taitavatpa myös Hullut Lehmät tavata vielä muutaman kerran ennen talvitaukoa, myös treenien merkeissä. Tänään kyseinen pk-treeniryhmämme suuntaa ”henkisen valmentautumisen harjoituksiin” Helsingin yöelämään.

<BSE-ryhmän tunnus Facebookissa

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: