Piski paikalleen

katuvainen-001

< Aavistuksen syyttävä ilme?

Juuri kun kehumasta pääsin, niin Osmo töppäsi tänään kaupunkilenkillä. Olin ottamassa koiraa puistosta tullessamme hihnaan, kun aivan läheltä kulman takaa ilmestyikin esiin kääpiösnautseri emäntänsä kanssa. Koira oli muutaman metrin päässä Osmosta, kun ehdin karjaista paikka-käskyn. Mikä ei tietenkään enää siinä vaiheessa mennyt jakeluun. Muuta en ehtinytkään, kun Osmis jo hyöri innokkaana käppänätytön ympärillä. Onneksi narttu ei ollut säikkyä sorttia vaan ajoi itsevarmana innoissaan hyppelehtivää Osmoa tiehensä (tosin tuloksetta). Kun minunkaan komentoni ei tehonnut Osmoon, viskasin sitä erittäin onnistuneesti eli yllättäen remmillä kylkeen. Osmo säikähti hieman ja oli sitten todella nolon näköinen. Siinä kohtaa myös korvat aukenivat ja seuraava tiukka ”tänne” menikin jo perille. Tällä tempauksella Osmo kuitenkin ansaitsi itselleen viikon jääkauden.

katuvainen-002

Yksi murahdus riitti – sohvan vieressä kiehnääjä siirtyi kunnioittavan välimatkan päähän. >

Itse asiassa jo viime viikolla on ollut havaittavissa merkkejä turhan isoksi kasvaneesta snautserinegosta. Osmo on tunkenut röyhkeästi (mutta voih, niin sydäntäsulattavan suloisesti) aivan mamin kylkeen telkkua katselemaan. Se on vinkunut vaativasti milloin missäkin tilanteessa, esim. kaupungilla odottaessamme ratikkaa tai pysähtyessämme juttelemaan kavereiden kanssa. Perjantaiaamuna yllätin sen makoilemasta muina miehinä MEIDÄN SÄNGYSTÄMME ja illalla se ULVOI jätettyäni sen odottamaan videovuokraamon eteen! Eiväthän nämä mitään suuria rikoksia ole, mutta pikkupuroista syntyy joki ja nyt joki pääsi tulvimaan ja jäpikkä uhmasi avoimesti ja törkeästi elintärkeää PAIKKA -komentoa. Siispä ei muuta, kuin viileämpiä ilmoja ja komento takaisin ihmisille.

Muuten viikonloppu sujui ihanasti: Kävimme pienellä hemmottelulomalla kylpylässä ja Osmo oli ”stadin mummolassa” hoidossa. Hoitopaikassa kaikki oli sujunut hienosti ja rauhallisesti. Kotiväen perään itkeminenkin oli loppunut, kun hoitajat muistivat, että koiraa saa myös komentaa! 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: