Tottista ja etsintää

Sunnuntaina harjoiteltiin tottista Hullujen lehmien kanssa. Aluksi otin Osmon kanssa seuraamista. Ekan täyskäännöksen kohdalla Osmo alkoi hieman jarrutella – varmaan se luuli maassa olevaa tummaa lätäkköä jääksi ja pelkäsi liukastuvansa. Toisen täyskäännöksen jälkeen kaarsin kävellessäni hiukan oikealle, koska seuraaminen oli mielestäni liian väljää. (Kun ohjaaja kaartaa oikealle, joutuu koira tekemään enemmän töitä pysyäkseen tiiviisti ohjaajan vasemmalla puolella.) Kiitos kuvaajana toimineelle Jaanalle! 

Seuraamisen, jättävien liikkeiden ja eteenmenon jälkeen otin vielä noudon. Liike on mielestäni mukavalla mallilla, joskin Osmo saisi pitää reippaan vauhdin aina luovutusasentoon saakka. Nyt se aloittaa jarruttamisen hiukan liian aikaisin, kuten oheisesta videonpätkästä näkyy. 

Viikonlopun ohjelmassa oli pitkästä aikaa myös hakutreenit. Ekalla lähetyksellä vauhtia oli hirmuisesti ja hävitin koiran heti näkyvistäni. Pian haukku kuului aivan alueen toiselta laidalta, jonne ehdin itse vasta maalimiehen jo palkatessa koiraa (ohjeeni mukaan n. 15 haukun jälkeen). Myös toisen ilmaisuhaukun kajahtaessa olin itse kaukana koirasta. Ilmaisu oli pisimpiä, mitä Osmon kanssa ollaan treenattu, n. 20 haukkua, mutta sinnikkäästi Osmo jaksoi silti haukkua. Jossain välissä se piti pienen tauon, mutta jatkoi ilman maalimiehen apua, kun kuuli emännän olevan tulossa. Kolmas maalimies löytyi melko läheltä toista ja niinpä ehdin itse näkemään, miten Osmo tarkensi hajua ja ilmaisi löytönsä. Ilmaisu oli muuten hyvä, mutta haukkuessaan koira raapi maalimiehen peittona ollutta pressua. Pelastuskoira ei saisi koskea maalimieheen lainkaan, koska joskus kyseessä saattaa vielä olla todellinen tilanne ja vaikkapa loukkaantunut vanhus… Kokonaisuutena treeni oli kuitenkin onnistunut: Motivaatio oli hyvä ja haukut varmoja.

One Response to Tottista ja etsintää

  1. Seija Pesti sanoo:

    Noi videot on ihania.Onpa Osmo taitava. Minä en kyllä huomannut Osmon käyttäytymisesä mitään kritisoitavaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: