Etsintätreenit Nuuksiossa

Aloitimme hiihtoloman pelastushakuharjoituksilla Kattilajärventien maastossa. Yleensä etsimme partioimalla, mutta tänään keskityimme pistojen treenaamiseen. Osmo oli toiseksi viimeinen kuudesta koirasta, joten se oli saanut kerätä kierroksia autossa yli tunnin ennen omaa vuoroaan ja olikin intoa piukalla päästessään töihin. Innokkuudestaan huolimatta koira pysyi upeasti hallinnassa. Saapuminen etsintäalueelle sujui ilman varaslähtöyrityksiä ja yhdellä ainoalla ”yhdessä” -käskyllä Osmis pysyi tiiviisti vieressäni myös palatessamme maalihenkilöiden luota keskilinjalle.

Pistoja (joissa koiran tulisi juosta suoraan ohjaajan osoittamaan suuntaan tehtävää suorittamaan) olemme tehneet lähinnä esine-etsintää harjoitellessamme, mutta hyvin ne näköjään toimivat myös henkilöetsinnässä. Yhden kerran kutsuin Osmon pois, kun se kaarsi heti lähetyksen jälkeen väärään suuntaan, mutta kaikki muut pistot menivät hienosti: Koira eteni vauhdikkaasti suoraan näyttämääni suuntaan ja löysi ja ilmaisi maalimiehet hyvin. Koira malttoi myös odottaa etsintäkäskyäni kaikilla, paitsi yhdellä lähetyksellä. Silloinkin pieni toruva yskäisyni sai sen heti pysähtymään ja palaamaan takaisin.

Kaiken kaikkiaan treenit menivät siis erittäin mukavasti. Ensi viikolla olisi tarkoitus ehtiä harjoitella myös pimeällä, koska haaveilen pimeäkokeen suorittamisesta vielä tänä keväänä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: