Ei ihan tervepäisten touhua

osmo_juokseeOtsikon mantraa toisteltiin eilen Kirkkonummella, jossa olimme järjestämässä pelastuskoirien maastoetsinnän loppukoetta. Päivä alkoi klo 8.00 Ikean parkkipaikalta, josta me maalimiehet ajoimme kimppakyydeillä koepaikalle – tai tarkemmin sanottuna muutaman kilometrin päähän koepaikasta, pidemmälle kun ei autoilla päässyt.

Pakkasta oli vain vähäsen, mutta vaakasuoraan vihmova lumi ja räntä tekivät touhusta jokseenkin eksoottista. Tallasimme alueen (hanki vuoroin kantoi ja vuoroin petti – eli kulku oli melko raskasta) ja jaoimme piiloparit. Minä ja Emilia toimimme parina ja peittelimme vuorotellen toinen toisemme piiloon valkoisen lakanan alle tiheään kuusikkoon. 

osmo_ja_friidaVarsinainen koe alkoi klo 10. Vaikka koiria oli vain neljä, aikaa kului siirtymisten ja odottelujen ansiosta yhteensä kuutisen tuntia. Onneksi termareissa oli kahvia ja teetä, eväskorissa leipiä ja suklaata ja repuissa runsaasti lisävaatetta. Ilman niitä – ja meitä hulluja yhdistävää mustahkoa huumoria – olisivat hymyt saattaneet alkaa jo hyytyä! 😉 Mutta todellisen urakan tekivät kokeen testaaja ja harjoitustestaaja: He nimittäin jatkoivat metsässä rämpimistä vielä yöllä samaisen kokeen pimeäosuudessa. 

Mitä opin? 

  1. Suunnistamista pitäisi treenata enemmän.
  2. Lisävaatetta ei koskaan voi olla liikaa.
  3. Räntäsateessa suklaa maistuu paremmalta.
  4. Haluan edelleen hälyryhmään.
  5. En koskaan, en KOSKAAN ryhdy testaajaksi!!! 

hikiOsmis ei ollut tietenkään mukana kokeessa, vaan ulkoili ja rentoutui kotona isännän kanssa. Illalla kävin sen kanssa vielä metsälenkillä. Jostain syystä räntäsateessa tarpominen ei vaan tuntunut kauhean innostavalta tällä kertaa! Tämän jutun kuvat Osmosta ja Emilian labradoritytöstä Friidasta ovat Lilli Kinnusen ottamia parin viikon takaisten hakutreenien jälkeen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: