Jälkikauden avaus

Pääsiäisloma sujui Porkkalan mökillä ulkoillen, treenaillen, syöden, saunoen ja nukkuen. Treeneissä ykkösjuttu oli ehdottomasti jäljestys, jota emme ole päässeet harrastamaan koko talvena. (Lumikeleillä ei yleensä treenata jälkeä, jotta koira ei opi vahingossakaan seuraamaan näköaistinsa avulla.) 

Menimme lauantaina mökille ja heti samana päivänä tallasin reilun puolen kilometrin jäljen Osmolle. Jälki vanheni tunnin ja sitten koira pääsi hommiin. Lähdössä oli vähän hankaluuksia. Aluksi Osmo pysähtyi oikeaan kohtaan, mutta päättikin sitten lähteä takajäljelle ja muutenkin juoksentelemaan miten sattui. Jälkiliina sotkeutui pensaikkoon ja lähetys piti ottaa kokonaan uusiksi. Toisella yrityksellä poitsu lähti oikeaan suuntaan ja teki innolla töitä, joskin veteli vähän mutkia suoriksi ja ohitti samalla yhden kepin. Kaikissa kulmissa (oiskohan ollu 3 kpl) oli pulmia ja yhden kerran jouduin jopa hieman auttamaan yli-innokasta höseltäjää kutsumalla sitä lähemmäs oikeaa reittiä.

Toisena päivänä oli vuorossa ekan päivän jälkeä hieman lyhyempi ja helpompi nuuskuttelurata. Helpomman siitä teki lähinnä pikkuaskelilla vahvistamani jananylityskohta sekä samoin vahvistamani kulma. Maasto oli mukavan helppokulkuista ja vauhtia riitti. Pari ojan ylitystäkin Osmo selvitti ilman ongelmia. Treeni sujui janalähdöstä alkaen tosi hyvin, vaikka jälleen yksi kuudesta kepistä jäi harmillisesti matkan varrelle. Pete ”pääsi” mukaan menoon kuvaajan ominaisuudessa! 😉 

Kolmantena päivänä oli isännän vuoro tehdä ”haistelurata” Osmolle. Jälki oli lyhyt ja varsin helppo, mutta hyvä niin; nyt päällimmäiseksi mieleen jäi onnistumisen kokemus ja upea kuuden kepin sarja! Osmo sai paistatella ylpeänä selvitettyään reitin ihan itse. Palkakseen se sai karitsanpaistista jääneitä herkullisia jämiä. Jälkihommien ja vapaan metsässä säntäilyn lisäksi ohjelmassa oli kynsienleikkuuta ja aikaa sitten aloittamani trimmausurakan jatko-osa. Snautserimme näyttää toivon mukaan taas karvan verran enemmän (tai vähemmän) snautserilta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: