Loma eläintarhassa

Tulimme Osmon kanssa torstaina lomailemaan ja treenailemaan tänne Kyröskoskelle Mariannen eläintarhaan. Koirien (Osmo, Pimu ja Hohto) kanssa ollaan lenkkeilty metsässä ja käyty treenaamassa jälkeä ja esine-etsintää. Lisäksi etenkin Osmo ja Hohto meuhkaavat ja painivat kaiken nukkumiselta liikenevän vapaa-ajan. 

Päikkäreillä 3/7 elukoista.

Päikkäreillä 3/7 elukoista.

Eläintarhassa on hauvojen  lisäksi neljä kissaa, joihin Osmo on tottunut jo aiemmilla kyläilyreissuillamme. Suurimman osan aikaa kisut saavat olla ihan rauhassa. Wollmartista Osmo tuntuu suorastaan pitävän ja nuuskii ja nuolee sitä nätisti. Wollmart puolestaan puskee Osmoa aina ohi kulkiessaan. Hellän yhteiselon lisäksi pöydältä alas hyppäävät kisut herättävät välillä myös Osmon saalisvietin ja silloin niiden perään onkin tosi kiva rynnätä. Siitä Osmis on tietysti saanut heti tiukkasävyistä palautetta.

Eiliset esinetreenit tehtiin molempien tyttökoirien ja kolmen ihmisen tallaamalla alueella ja kokonaan vierailla esineillä. Vaikein esine laitettiin selvästi esille, jolloin saatoin lähettää koiran juuri oikeaan suuntaan ja kannustaa sitä tarttumaan esineeseen ja tuomaan sen minulle. Kahta muuta esinettä Osmo sai ihan oikeasti etsiäkin, mutta tosi mukavasti nekin löytyivät! Saatiinpa siis tosi hyvä suoritus ja ihan ilman merkkailua tai muuta ylimääräistä haahuilua!  

Partaset aamukävelyllä

Partaset aamukävelyllä

Jälki oli Mariannen tekemä  ja alokasluokan tasoa. Koira teki hienosti töitä, mutta ohjaaja sai palautetta turhasta ja koiran työskentelyä häiritsevästä liinan käytöstä. Minun pitää muistaa antaa Osmolle vielä enemmän tilaa ja rauhaa selvitellä itsenäisesti ongelmapaikat. Kisoissa en kuitenkaan tiedä itse, missä jälki kulkee! Osmo bongasi ja ilmaisi hyvin viisi ekaa keppiä, viimeisen bongasi emäntä. Senkin Osmis sai kuitenkin itse ilmaista saadakseen loppupalkan.

Tänään mennään vähän tottistelemaan. Jos päivän harjoitukset sujuvat yhtä hyvin, kuin eilen, ilmoittaudun (tai yritän saada paikan) täällä pidettäviin avoimen luokan jälkikisoihin.

2 Responses to Loma eläintarhassa

  1. Johanna sanoo:

    Heippa Osmo!
    alkaako teil kohta kesäloma? ois kiva treffata ja vähän treenata…

  2. osmo sanoo:

    Moi! Alkaa meil loma tai siis mutsilla! Sit se kuulemma lähtee heti jonnekin reissaamaan (voitsä tajuta, ILMAN MUA!!!) ja sit ku se tulee niin mä meen nuuskuttelemaan kepukkoja metsästä! Mut heti sit joskus 10.6. jälkeen nähdään ja reenaillaan ja meuhkataan! Hirveesti! Toivoo osmo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: