Kohti kesää

kukkia 002Kesäloman kynnyksellä on treenailtu tottista, jäljestyksen janalähtöjä sekä raunioita ja pähkäilty, mahdammeko jo olla kisakunnossa. Niin tai näin, ilmoitin Osmon Hämeenkyrössä kesäkuun toisella viikolla pidettäviin jälki 2 -kisoihin. Osaamisen lisäksi olen jännittänyt Osmon fyysistä kuntoa; Koiraa on vaivannut säännöllisen epäsäännöllisesti toinen etutassu, jota se nykyään usein myös ontuu suuremman rasituksen, kuten pk-hyppyjen jälkeen. Itse kuvittelin, että kyse olisi ilman muuta kyynärnivelistä, jotka Osmolla ovat ykköset(=kyynärnivelet eivät aivan täydellisesti asetu nivelkuoppiinsa). Tänään kävimme eläinlääkärillä ihmettelemässä asiaa ja saimmekin hiukan lisäselvyyttä ontumisen syystä.

Lääkärin luo Osmolla oli juuri niin tulenpalava kiire ja hinku, kuin aina ennenkin. Yhtä innokkaasti koira taitaa kiskoa vain koirapuistoon! 😉 Lääkäri sai kaikessa rauhassa käännellä ja väännellä Osmon tassuja ja Osmo sai tietysti runsain mitoin ihailua ja ihmettelyä osakseen rauhallisen käytöksensä ansiosta. Kyynärnivelet eivät oireilleet käsittelyssä millään lailla eikä koiran ilme värähtänytkään lääkärin väännellessä sen tassuja. Lääkäri ei myöskään tuntenut mitään epämääräistä lonksahtelua tai rutinaa nivelissä. 

Kun kopeloinnissa siirryttiin olkapäihin, ”Osmon ilme vakavoitui” (suora lainaus epikriisistä). Osmo myös pyrki istumaan ja laski häntäänsä alemmas, minkä lääkäri tulkitsi merkiksi jonkinasteisesta kivusta tai ainakin epämukavuudesta. Todennäköisesti vaiva liittyy siis olkalihaksiin tai lihaksia kiinnittäviin jänteisiin. Saimme lääkärin siunauksen kisoihin osallistumiselle sekä lyhyen Rimadyl-kuurin, joka aloitetaan heti kisan jälkeen (ennen kisoja kuuria ei voi antaa doping-säädösten vuoksi).     

Korkeimpia hyppyjä olemme tähänkin asti tehneet vain välttämättömän verran ja samalla linjalla jatketaan. Maltillisen treenaamisen lisäksi olen alkanut huoltaa Osmista lisäämällä nivelten ja luuston hyvinvointiin vaikuttavaa glugosamiinia sen ruokaan. Ainakaan eilen raunioilla ontumisesta ei ollut tietoakaan!

Terveyskuulumiset ovat siis melko myönteisiä (siinä mielessä, että vaiva ei todennäköisesti liity niveliin). Myös Osmon kaulaan eilen ilmaantunut pieni hotspotin alku paranee todennäköisesti pelkällä paikallishoidolla. Siinä mielessä Osmon kesäloma alkaa kuitenkin surkeasti, että törkeä mamma aikoo häipyä Italian aurinkoon kaverinsa luo heti koulujen loputtua, eikä siten ole paikalla edes Osmon 3-vuotissynttäreillä! Onneksi isäntä on luvannut antaa herkkuja ja pyytää Roosan leikkimään päivänsankarin kanssa. Muuten kotimiehet saavat keskittyä emännän reissun ajan lepäilyyn, niveliä hellivään ruokavalioon sekä rentoon lenkkeilyyn. Jännittäköön mamma kisoja ihan keskenään siellä Italiassa!

Advertisement

3 Responses to Kohti kesää

 1. Leena sanoo:

  Tsemppiä teille kisoihin ja huippuhauskaa Italian lomaa!

  Harmittavia tuollaiset ontumiset, suosittelen ehdottomasti käymään hierojalla/fysioterapeutilla/osteopaatilla. Ritaa on hieronut Riina Kellman-Rautio Hyvinkäällä – mielestäni ihan hyvä. Kovasti kehuja olen kuullut Patricia Hirnistä ja Leena Piirasta. Kaikilta kolmelta saa varmasti kotiin ohjeita erilaisiin harjoituksiin sekä vinkkejä lämmittelyyn ja jäähdyttelyyn.

  Eläinlääkäriin me itse mennään vaan jos on syytä epäillä että luita on murtunut tai muuta selkeästi vakavampaa (esim. ristisiteet), jumeille ell ei osaa tehdä oikeastaan mitään. Kipulääkekuuri saattaa toki vähän rentouttaa, mutta vasta hieromalla ne saadaan oikeasti auki.

 2. osmo sanoo:

  Jeps! Seuraava osoite on tosiaan hieroja tai osteopaatti, jota lekurikin suositteli. Nyt katsellaan kisoihin asti ja sitten ihmetellään lisää. Terkkuja hauvoille ja kiitos tsemppauksesta (sitä TODELLA tarvitaan!!!). Tuuli

 3. Leena sanoo:

  Eikä tarvita, Osmo hoitaa kyllä homman kotiin 🙂 Tokon SMssä varmaan nähdää, olen tulossa toivon mukaan katsomaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: