Helle hellii

Päiväunet kotipihalla

Päiväunet kotipihalla

Mahtavan helteinen sää on hellinyt emäntää ja kiduttanut Osmoa viime viikkoina. Olen viettänyt Osmon kanssa aikaa mökillä ja nauttinut lämmöstä ja hyvistä kirjoista. Osmo on nautiskellut varjossa kellimisestä sekä tietysti uimisesta. Aamuvarhaisella tai iltamyöhällä olemme käyneet myös hölkkäämässä ja jonkin verran on myös treenattu. Maanantaina oli kauden viimeiset oman ryhmäni tottistreenit ja koska ”varttuneita pentuja” ilmaantui paikalle vain yksi, pääsi Osmiskin tekemään kunnon treenin. Metrinen estenouto sujuu nyt hienosti – ja mikä tärkeintä, koira ei linkuttele hypyn jälkeenkään.

Keskiviikkona paahduttiin raunioilla. Treenin aiheena oli etsintä pareittain, eli kaksi koirakkoa oli radalla yhtä aikaa. Yhden kerran Osmo kävi morjenstamassa parinaan ollutta Katlaa, mutta yksi karjaisu riitti tuomaan piskin takaisin mamman luo ja tämän jälkeen Osmo pysyikin hyvin hallinnassani. Alueet oli tietysti jaettu siten, että molemmilla koirilla oli oma etsintäalue eikä näin päässyt syntymään kilpailua siitä, kumpi löytää maalimiehen ensiksi. Etsintäsuunnitelmani ei ihan kyllä toteutunut, kun Osmo kirmaili oma-aloitteisesti alueella miten sattui. Ukot kuitenkin löytyivät helposti ja ilmaisut olivat ok yhtä kaivoa lukuun ottamatta.

Tämä kaivo on kokeista tuttu epäonnen kaivomme, jota Osmo ei ole oikein halunnut haukkua epäonnisten koesuoritusten jälkeen. Olen tosi tyytyväinen, kun koira lopulta haukkui kaivolla, jonka pohjalla maalimies lymyili. Nyt alamme keskittyä häiriöiden lisäämiseen ja haukkusarjojen pidentämiseen ja syksyllä yritämme jälleen peruskokeen suorittamista. 

Läähättävät äijät RY

Läähättävät äijät RY

Treenailun ja mökkeilyn lisäksi olen tavannut kavereita. Hannan ja hänen vanhempiensa koiran Bruunon kanssa käytiin perjantaina helteisellä metsälenkillä. Urokset suhtautuivat yllättävän tyynesti toisiinsa eikä hihnalenkkeily tuottanut hankaluuksia. Vapaana ollessaan Osmo kyllä yritti nylkytellä itseään vanhempaa Bruunoa, joka jaksoi käsittämättömän kauan kakaran machoilua. Lenkin jälkeen menimme kyläilemään ja syömään jätskiä Hannan, Petrin ja poikiensa Iksun ja Kuisman luo.

Kuisma (kummipoitsu), Osmo ja emäntä

Kuisma (kummipoitsu), Osmo ja emäntä

 

2 Responses to Helle hellii

  1. Heli sanoo:

    Onkos Bruuno lagotto? Kyselee lagotto-Toto, joka juuri kotiutui Miina-siskon luo FRF:n leiriltä Ruotsista.

  2. osmo sanoo:

    Jeps, on se lagotto! Hauska kuulla teistäkin, aika hienoo, että oot päässy FRF:n leirille Ruotsiin asti!! Toivoo Osmo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: