Yhteistyöhaluinen nivelrikkopotilas

Osmo kävi taas tänään eläinlääkärissä ontumisensa vuoksi. Kuvata sitä ei tarvinnut, koska diagnoosi oli selvä aiempien tietojenkin perusteella. Oikea kyynärnivel on kipeytynyt taas, sehän on ykkösen nivel,  kuten vasenkin. Oikeassa kyynärässä oli havaittavissa jo vuosi sitten myös nivelrikkoa ja pienen pieni luupiikki. Ja näillä vaivoilla ei todellakaan ole tapana parantua ajan kanssa.

Osmon oikea kyynärnivel vuosi sitten.

Nyt Osmolle määrättiin neljän pistoksen sarja Cartrophenia, joka ikään kuin voitelee niveltä lisäämällä nivelnesteen määrää. Ruokavaliokin meni uusiksi, kun vaihdoimme Hill’s j/d -ruokaan, joka on kehitetty nivelongelmien hoitoon. Tälläkin hetkellä lisään poitsun ruokaan kalaöljyä ja glugosamiinia samasta syystä.

Osmo osoitti kyllä taas kerran olevansa ihana hoidettava: Se veti eläinlääkärille jälleen aivan tohkeissaan ja oli intoa piukalla kun nostin sen tutkimuspöydälle. Eli mitään traumoja ei ole jäänyt sen enempää korva- tai tassututkimuksista, kuin pallien poistostakaan. Eläinlääkäri Eeva Teräväinen tutki, väänteli, käänteli ja paineli koiran läpi ja ihasteli taas sen käytöstä ja niskan ja kaularangan liikkuvuutta. Selässä oli havaittavissa pientä jäykkyyttä, mutta muuten ainoa vika koirassa oli kyynärpäässä. On se harmi, että nivelrikko haittaa jo näin nuoren koiran elämää! 😦

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: