Ei siäl mittä nättii ollu

Murreilmaus saattoi mennä espoolaiselta vähän pieleen, mutta yritys oli ainakin vilpitön! Eli kieltomuodosta huolimatta alkuviikon reissumme oli todella onnistunut ja hauska! Ajoimme ystäväni Hannan sekä tietysti Osmon ja Viren kanssa tiistaina Turkuun, jossa asustaa yhteinen ystävämme Anna rhodesianpentunsa Mangon kanssa. Pennut saivat toisistaan välittömästi loistavat peuhukaverit. Osmo sieti riekuntaa kärsivällisesti eikä komennellut mukuloita kovinkaan paljoa. Uimareissun jälkeen se sai kyllä yhdet railakkaammat märkäturkkihepulit, joiden seurauksena se joutui joksikin aikaa hihnaan rauhoittumaan.

Uimisen ja hepuloinnin lisäksi söimme ja joimme hyvin (kuten asiaan aina tällä seurueella kuuluu), juttelimme yömyöhään ja retkeilimme kaupungilla. Keskustan terasseilla oli kertakaikkisen loistava palvelu, jopa koirille. Osmo ja Vire saivat pöydän alle vesikupin, ennen kuin me ihmiset olimme ehtineet edes tilausta tehdä. Vire veti koko terassireissun ajan sikeitä kaupungin vilinästä mitään välittämättä. Osmo valvoi paikkaa makuuasennossa ja kehtasipa mokoma myös haukahtaa pari kertaa ohikulkeville uroksille, mistä en ollut ensinkään ylpeä.

Annan ja Hannan kirpputorikierroksen aikana kävin pitkästä aikaa tervehtimässä mummua, joka asuu myös Turun keskustassa. Koirat lepäilivät kuumuuden väsyttäminä lattialla sillä aikaa, kun minä ja mummu kahvittelimme pöydän ääressä. Vire pesi myös mummun lattian, koska pennun latkimisen seurauksena keittiö oli varsinainen vesipuisto, jonka mamma sitten kuurasi hiukan kuivemmaksi.

Vire, Hulda, Helga ja Osmo

Torstaina tapasimme Viren siskoja Vipsua ja Seraa sekä treenailimme hakua. Osmo teki 4 hyvää pistoa ja ilmaisi löydöt hyvillä haukkusarjoilla. Vire sai etsiä 2 maalihenkilöä, jotka olivat sen verran puun takana, että touhussa oli jo hiukan etsimisen makua. Palkaksi pentu sai omaa muonaansa maalihenkilöiden syöttämänä. Treenin jälkeen kävimme vielä metsälenkillä Tiinan suursnautsereiden Ressun ja Pipsan kanssa. Aluksi Osmo piti karvansa pystyssä Ressun lähettyvillä, mutta tottui porukkaan nopeasti ja sen jälkeen lenkki sujui mainiosti ja ilman välikohtauksia. Ressun, Pipsan, Seran ja Vipsun lisäksi olemme tavanneet myös Helgaa ja Huldaa, eli riiseneitä ja peuhuseuraa kaiken ikäisille on siis riittänyt.

Haukka ja Vire kaupunkiretkellä

Viikonloppu hurahti taas mökillä sekä Jaanan ja Haukan kanssa kaupunkiretkeillessä. Junat, hissit, autot ja terassit tulivat tutuiksi, vaikka Kirkkonummen keskustassa ei juuri liikennettä ollutkaan. Seuraava reissu tehdään Helsingin keskustaan, nyt kun maalaiskaupunki on koettu. Tänään Vire kävi rokotuksessa ja oli sielläkin oikein reipas tyttö.

Yksinolotreenejä jatketaan makuuhuoneessa, koska kylppärin portti ei Houdinia pidellyt. Ostin oikean koiraportin ja asensin sen Peten avustuksella makkarin oveen, koska kylppärin oviaukko oli sille liian kapea. Toisaalta pentu on aina ollut nukkumassa makkarissa, kun se on karannut porttinsa takaa, joten kenties huone on sille mieluisampi… Joka tapauksessa yksinolotreenit aloitetaan nyt uusin voimin uudessa paikassa. Ensin pitää vain järjestää kunnolliset sanomalehtivuoraukset parketin suojaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: