16 viikkoa,16 kiloa

Viikko sitten maanantaina Vire täytti 16 viikkoa ja kävi hakemassa tehosterokotukset. Painoa oli tasan yhtä paljon, kuin viikkoja mittarissa, eli aika tasaisesti neitokainen on kasvanut kilon per viikko. Parin viikon päästä Osmo jää siis jo toiseksi 19 kilon elopainollaan. Koirien päivittäiset painituokiot ovatkin tällä hetkellä mukavan tasapuolisia. Osmo heittäytyy vähän väliä selälleen ja antaa pikkusysterin ”hallita” leikkiä. Vastapainoksi se kyllä myös antaa Virelle sellaista kyytiä, että heikompaa hirvittää.

Hampaita on lähtenyt tasaiseen tahtiin ylhäältä ja alhaalta ja onpahan yksi maitohammas painien tiimellyksessä katkennutkin. Veikkaan, että se meni reilu viikko sitten siinä samassa rytäkässä, jossa Paavon hammas katkesi. Nassikat nimittäin ottivat oikein vauhtia ja juoksivat kohti toisiaan niin, että hampaat kalahtivat yhteen. Paavon vauriot todettiin heti paikan päällä, mutta Viren kohdalla en tajunnut, että etuhammas oli katkennut, eikä vain irronnut. Nyt seurailen, tuleeko tynkä pois ikenestä ilman ongelmia rautahampaan mukana.

Viikon aikana treenattiin taas monenmoista. Raunioilla Osmolle ammuttiin ja se etsi neljä maalihenkilöä umpipiiloista. Tosin yksi umpipiilo muuttui avoksi jätkän avatessa muitta mutkitta ”rivitalon” oven. Vire rakasti taas maalihenkilöitä, joilta se sai Joseran herkkumuonaa. Seuraavana päivänä sille tehtiin metsässä hyvät tuulitreenit. Maalihenkilöt olivat kunnolla piiloissa, joten heidät saattoi löytää vain nenän avulla. Lähestyin piiloja tuulen alapuolelta ja heti, kun pentu alkoi vimmatusti pyrkiä kohti hajua, päästin sen hihnasta. Kerrassaan loistava motivaatio ja nenä!

Viikonloppu kului ensin Hullujen lehmien kanssa tottista treenaten ja sitten mökkeillen. Hauvelit viettivät Peten luona mökillä myös lauantain ja sunnuntain, kun itse olin ensiapukurssilla. Tänään on huollettu turkkeja ja kynsiä sekä ulkoiltu metsässä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: