Kavereita kylässä

Ystävykset Vire ja Mango, 4,5 kk

Eilen saimme laatulikkoja vieraiksemme: Ystäväni Hanna ja Anna sekä rhodesinkoira Mango (4,5 kk) tulivat seuraksemme ulkoilemaan, peuhaamaan, syömään, juomaan, juttelemaan, saunomaan ja viettämään muutenkin todellista laatuaikaa! Heti aluksi lähdimme upeassa syyssäässä metsälenkille. Koirat saivat juosta vapaana ja Mango ja Vire löysivät taas nopeasti yhteisen sävelen. Ne leikkivät ja juoksivat intona sekä sisällä, että ulkona.

Tässä tytöt myös nukkuivat koko yön vierekkäin

Osmon piti tietenkin aluksi näyttää Mangolle, kuka on koiralauman kingi. Sen jälkeen jätkä näytti vain tyytyväiseltä, kun Vire piinasi vaihteeksi jotakuta muuta, kuin sitä.  Sisällä Osmis ei toiminut edes yleispoliisina, vaan nautti aikuisseurasta kersojen mölytessä keskenään sohvalla tai lattialla.

Viikon varrella ollaan taas treenattu monenlaista. Tottista tehtiin maanantaina ja keskiviikkona ja torstaina juostiin hakumetsässä. Siellä Vire opetteli pistoja ja keskilinjan ylityksiä. Kaksi maalihenkilöä oli keskilinjan molemmin puolin helpoissa piiloissa tai näkösällä. Vire sai juosta toisen luo, joka palkkasi koiran maahan ja muuttui sitten passiiviseksi. Sitten ohjasin koiran keskilinjan yli toisella puolella odottavalle maalihenkilölle, joka toimi samoin, kuin ensimmäinen. Nämä kaksi maalihenkilöä siirtyivät eteenpäin, jolloin saimme paljon toistoja ja kuvan oikeanlaisesta risteilystä. Loistava pentu!

Tytöillä on uudet, hienot legot!

Myös Osmo oli hakumetsässä huippuhyvä. Kiersimme alueen rajojen tuntumassa ja Osmo sai etsiä partiointityyliin aika itsenäisesti. Lähettäessäni sen alueelle ekan kerran se teki salamannopeasti n. 150 asteen käännöksen vasemmalle ja haukkui kuusen alle piiloutuneen maalihenkilön. Hienoa, että hauvan nenä oli auki etsinnän ensisekunneista alkaen! Myös toinen maalihenkilö löytyi pian. Kolmatta etsimme hieman pidempään kiertäessämme alueen rajoja. Lopulta saavuimme lähelle aloitusnurkkaa ja Osmo sai vainun. Kaikki ilmaisut olivat erinomaisia ja maalimieskäytös muutenkin asiallista. Treenikaverit ja kouluttajat yllyttivät, että ei muuta, kuin loppukokeeseen. Kunpa vain ohjaajan suunnistustaidot olisivat hiukan paremmat!

Äly ja Väläys: Hienosti hihnassa?

Hihnalenkeillä olen tällä viikolla vuoroin hävennyt silmät päästäni kahta räksyttävää petoani, välillä taas ollut ylpeä kauniisti ja rauhallisesti ohittavista kullanmuruistani. Osmon lempiviholliset (naapuruston isot ja kovaääniset urokset) ohitetaan ensi viikolla kaukaa, koska nyt haluan kerätä vain onnistumisia ja noiden koirien kohdalla onnistuminen on toistaiseksi mahdotonta. Koirapuistossa ja muutenkin aina vapaana ollessaan Osmo välttelee lähikontaktia urosten kanssa, mutta hihna provosoi sen hölmöilemään ”mamin tuella” ja Virveli tietysti komppaa sujuvasti mukana, vaikkei ymmärräkään syitä tunnelman kiristymiselle. Onneksi äskeisellä aamulenkillä pääsimme ihan siivosti ohi käppänäuroksesta, joka tuli vastaan aivan kotipihamme portilla eli erittäin haasteellisessa paikassa. 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: