Viikon jutut

Lyhyesti viime viikon treenikuulumiset:

Maanantaina koulutin tottiksia. Vire oli mukana ryhmätreenissä ja pujotteli imuttamalla ihan hienosti muiden välistä. Osmo ei tehnyt tällä kertaa mitään, mutta pääsi treenien jälkeen lenkille kolmen nartun kanssa.

Keskiviikkona oltiin raunioilla. Osmolle tehtiin palauttava treeni kokeen jälkeen. Kaksi maalihenkilöä, jotka palkkasivat haukun aloituksesta. Toinen oli kaivossa, toinen vaikeassa avopiilossa kasan alla. Siellä Osmo haukkui selin maalihenkilöön. Ilmeisesti haju oli voimakkain siinä vastakkaisen seinän kohdalla. Vire oli itsenäinen ja itsepäinen eikä olisi omasta mielestään tarvinnut mammaa mihinkään. Maalihenkilöt menivät yksitellen piiloihin, mutta silti V. huiteli useita kierroksia ihan omia reittejään. Korjasimme asiaa siten, että viimeinen kolmesta MM:stä meni piiloon Viren nähden, mutta siirtyi piilossa vielä toiseen kohtaan. Nyt V. meni sinne, minne ohjasin, tarkensi sitten hiukan kauempaa ja löysi henkilön. Suurimpia haasteita oli se, että Vire oli viimeisiä treenattavia koiria ja silloin rata oli jo täynnä kaikkia ihania ja kiinnostavia hajuja.

Torstaina hakuiltiin metsässä. Vire oli vuorossa toisena ja kaikki maalihenkilöt tehtiin haamuina eli V. näki heidät kauempaa ennen, kuin he menivät piiloon. Pistot olivatkin erinomaisen suoria ja vauhdikkaita. Palkkaus toimii selvästi parhaiten siten, että purkki on maassa maalihenkilön edessä. Heti, kun V. menee maahan, purkin kansi aukeaa ja maalihenkilö kehuu koiraa koko herkutteluhetken ajan. Osmo sai etsiä yhden maalihenkilön, jonka luo minun piti suunnistaa. Pimeässä kompassisuunnan ottaminen ja ennen kaikkea etäisyyksien arviointi tuotti vaikeuksia, mutta niin vaan pääsimme ”johdon” määräämälle alueelle ja Osmo haukkui henkilön löytyneeksi.

Viikonloppu on kulunut kavereita tavaten, mökkeillen, kurkkukipua sairastaen sekä ennätyksellisiä määriä nukkuen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: