Töitä, töitä ja lumiriehoja

Talvi tuli tänä vuonna tosi aikaisin ja toi mukanaan valtavat määrät lunta. Vire on aivan innoissaan ja saa riemastuttavat lumipömöt aina päästessään pomppimaan hankeen. Osmokin on loikkinut pirteänä pitkiä lenkkejä umpihangessa.

Treenattukin on aina välillä, nimittäin hakua, tottista ja emäntä myös kartturointia hälytysryhmän harjoituksissa. Viimeisin on ehdottomasti haasteellisinta! 😉

Muiden koirien ohituksia ollaan päästy treenaamaan päivittäin ja ne sujuvat kivasti, ellei vastaantulija ole jompi kumpi Osmon arkkivihollisista. ”Yhdessä” -käskystä Osmo hakeutuu oikealle ja Virveli vasemmalle puolelleni ja mikäli ohituksessa ei ole huomautettavaa, saavat molemmat kauniista käytöksestä myös palkan.

Kuvausrekvisiitaksi mukaan ottamani tonttulakki oli Virvelin mielestä kivempi suussa, kuin päässä...

Jos koirat ovat samalla puolella, Osmon saa vaihtamaan puolta ”vaihda”-käskyllä. Virveli osaa toistaiseksi vaihtaa vain vasemmalle puolelleni sanoessani ”toinen puoli”. Tuntui näppärältä, että noissa tilanteissa molemmille on omat sanansa. Kaikki muut käskysanat ovatkin sitten samoja, jotta emännän muisti ei joudu liian kovalle koetukselle.

Kaikin puolin tuntuu, että elämä kahden koiran kanssa on sittenkin aika helppoa. Pentu on sisäsiisti ja odottaa rauhassa kotona, kun olen muualla. Kun lammikoita tai tuhotöitä ei ollut aikoihin syntynyt, se sai myös ”ylennyksen” ja saa nykyisin olla koko kämpässä yhdessä Osmon kanssa. Yleensä kaverukset lojuvat sohvalla, joka on ilmeisesti paras paikka tarkkailla parkkipaikkaa eli sitä, tuleeko mami jo töistä.

Tällä viikolla mami on tullut töistä kauhean myöhään ja jatkanut töitä vielä kotonakin, koska meneillään ovat arviointikeskustelut, joita varten täytyy tarkastaa tarinavihkoja, kokeita, pistareita ja oppilaiden itsearviointeja… Toinen vastaava viikko on vielä edessä, sitten alkavat joulujuhlakiireet ja isompien oppilaiden musiikinnumeroiden ”arvonta”. Niin vaan tämäkin lukukausi alkaa olla hektisellä loppusuorallaan.

Työkiireiden vuoksi myös bloginpäivitys on saanut odottaa. Koirien onneksi tarvitsen pitkiä metsälenkkejä myös itse, jotta pääni pysyisi kiireen keskellä kasassa!

Virveli katsoo eläinlääkäriohjelmaa, jossa ultrataan juuri emokoiraa.

One Response to Töitä, töitä ja lumiriehoja

  1. Jaana sanoo:

    Voi Virveliä, Villi-sisko kateellisena katsoi että siskolla on TV omassa huoneessa!!! Mukavaa Joulun odotusta toivottaa: Villi&muut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: