Veemäinen Virveli

Ystävykset Vire ja Mango, ikää 7 kk

Torstai-iltana se alkoi: Virveli oli lenkillä kertakaikkisen veemäinen ja korvaton kakara. Se ei totellut pysähtymiskäskyä, vaan päin vastoin kiihdytti juoksuaan vastakkaiseen suuntaan. Se veti hihnassa kuin mielipuoli (tosin suunta oli koirapuistoon päin) eikä ollut vähääkään kiinnostunut mammasta. Seuraavana päivänä lähdimme Turkuun Annan ja Mangon luo.

Käymme yhdessä ain' käymme aina rinnakkain

Koirat tulivat edelleen loistavasti toimeen keskenään ja irrottelivat kunnolla ulkona. Ystävysten menoa oli ihana seurata eikä Osmoakaan ärsyttänyt yhtä paljon kuin pentujen ollessa pienempiä.

Mutta Virvelin veemäisyys jatkui. Se karkasi metsälenkillä kaukana näkyvän koiran luo ja sai vielä houkuteltua Mangon mukaansa. Osmo totteli ja tuli hihnaan ja Anna jäi sen kanssa odottamaan, kun säntäsin pyytelemään

Ystävän tehtävä on tarjota olkapää - tai lonkka, johon nojata.

koiranulkoiluttajalta anteeksi. Kuullessaan, että koirat ovat nuoria narttuja snautseriuros Leevin omistaja rauhoittui ja juttelimme siinä pitkät pätkät hyvässä hengessä. Vanha snautseri oli todella kiinnostunut Virvelistä ja silloin minulla alkoi raksuttaa: Virehän tekee selvästi juoksuja!

Päätelmää vahvisti ilta Annan luona. Jo sisäsiistiksi oppinut kakara pissasi matolle ja olisi juonut vaikka valtameren, ellemme olisi rajoittaneet sen vedensaantia. Lisäksi Mango, joka ei ole koskaan ennen nylkyttänyt

Lepohetki turkulaisessa keittiössä

yhtäkään koiraa, yritti muutamaan kertaan nousta Virvelin selkään. Mangon ekat juoksut ovat juuri loppuneet ja se oli kuulemma aivan samanlainen idiootti juuri ennen juoksujen alkua.

Kotiin päästyämme Vire ryhtyi ensi töikseen nylkyttämään isoa nalleaan. Luultavasti Pimun vierailu meillä reilu viikko sitten juoksujensa parhaina päivinä sai Viren hormonitoiminnan kiihtymään. Useinhan laumassa elävien narttujen juoksut tulevat peräkkäin tai jopa samaan aikaan. Eli tässä sitä nyt odotellaan juoksujen alkua, kun pikkulikka kasvaa nartuksi.

Likat jakoivat luutkin keskenään, toisin kuin omistushaluinen Osmo

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: