Uusi vuosi

sisko ja sen veli.

Tulimme eilen kotiin viiden päivän Pirkanmaa-kiertueelta. Vuotta vaihdoimme Kyröskoskella Mariannen lauman luona. Raketit eivät pelottaneet pentua, joskaan se ei pahemmin paukuttelua kuullutkaan. Hohto oli jälleen kärsivällinen leikittäjä ja selkeä kasvattaja Virelle. Se kommunikoi äärimmäisen selkeästi ja johdonmukaisesti, antaa pennun olla pentu, mutta asettaa myös selkeät rajat, kun leikki yltyy liiallisuuksiin. Hohdosta kuka tahansa pennunkasvattaja voisi ottaa mallia.

Hohto oli edelleen Virvelin suuri idoli.

Kyröskoskella tavattiin myös kissoja ja kaneja. Osmo jaksaa kokeilla joka kerta Kyröskoskella vieraillessamme, mitä tapahtuu kissoja jahtaavalle snautserille. Pari kertaa sain nytkin tehdä jätkälle selväksi, että kisujen perään EI rynnätä. Vire taisi ymmärtää asian seuraamalla sivusta isoveljen jahtia ja sen seurauksia. Sitä en nimittäin yllättänyt kertaakaan vastaavasta ryntäilystä. Myös puput saivat loikkia rauhassa lattialla. Ne jakelivat auliisti pyöreitä herkkupampuloitaan nälkäiselle koiranpennulle.

Osmokin suostui välillä leikkimään.

Sunnuntaina käytiin Korennolla Virvelin kasvattajan luona. Juttelimme, söimme, ulkoilimme, treenasimme ja siistimme Viren. Marianne toimi maalimiehenä ja treenautti Virelle ja Villille patukan saalistamista ja puremiseen rauhavaihetta. Mariannelta sain jälleen myös todella hyviä neuvoja ja tervetulleita muistutuksia tottikseen liittyen.

Sanni, Siiri ja Osmo. Virveli väsähti sohvalle.

Kyröskoskelta ajoin Ylöjärvelle siskoni perheen luo. Pikkulikat Siiri ja Sanni eivät pelänneet enää Virveliä, koska se ei enää pureskellut käsiä ja vaatteita, kuten vielä viime vierailullamme. Tytöt osallistuivat innolla koirien ruoka-annosten tekemiseen, ruokakuppien laittamiseen lattialle, ”ulkoiluttamiseen” (hihnan päästä kiinni pitämiseen koirien kävellessä namipalan toivossa vieressäni) ja ”kouluttamiseen” (hanskan piilottamiseen metsässä). Nyt olemme taas kotona Espoossa. Huomenna treenaillaan Hullujen Lehmien hallivuorolla.

Silmät säihkyen uuteen vuoteen!

Lopuksi hieman tämän vuoden tavoitteista:

Ohjaaja: Suunnistustaidon kehittyminen, loppuvuodesta kartturointi tosietsinnöissä ja sen jälkeen koirakkona hälytyskelpoisuus. Koiran/koirien rauhallinen ja selkeä ohjaaminen kaikissa tilanteissa. Itsevarmuuden lisääminen.

Osmo: Hyvän hallittavuuden ylläpito ja ohitustilanteiden aktiivinen treenaaminen. Hälyryhmän ”puolikkaisiin” treeneihin osallistuminen, hälytyskelpoisuuden ylläpito ja taajamaetsintätaitojen kehittyminen. Tokossa osallistuminen muutamiin voittajaluokan kisoihin ja niissä tuloksen paraneminen – tavoitteena on tietysti edelleen se ykkönen! 😉

Virveli: Hallintaa, hakua ja tottista – tässä järjestyksessä. BH-kokeen liikkeet loppuvuodesta kuntoon. Noutokapulan pito; haukkuilmaisu etsintätilanteesta irrotettuna. PK-esteiden alkeet, hyppytekniikka ja noutaminen tasamaalla sekä pienten esteiden yli.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: