Vaikeuksista viisastutaan

Pitkän hiljaisen kauden jälkeen ehdin taas vaihteeksi blogin ääreen. Hiljaista on ollut vain blogissa, muuten kulunut puolitoista kuukautta on ollut varsin vauhdikasta aikaa niin töissä kuin koiraharjoitteissakin. Työkiireistä voivat kiinnostuneet lukea enemmän täältä, nyt keskityn Virvelin ja Osmon kuulumisiin. Valitettavasti kameran akku on loppu ja laturi jossain, joten tämä postaus saa nyt kelvata ilman kuvitusta.

Hälyryhmän treeneissä olen käynyt välillä kartturoimassa, välillä piileskelemässä, välillä Osmon ja välillä molempien koirien kanssa. Osmon talvikauden viimeiset ”pitkät” menivät jokseenkin pieleen. Metsäalue oli mielestäni hyvän kokoinen ja tuultakin riittävästi. Hanki ei kuitenkaan kantanut edes koiran painoa, joten kulkeminen oli järkyttävän raskasta aina, jos poluntapaiselta yritti poiketa maastoon. Osmoa turhautti selvästi pitkähköt kartanlukutauot, useat palaamiset takaisin tulosuuntaan ja lopulta myös etsinnän pitkittyminen yli puoleentoista tuntiin.

Ohjaajana yritin tietysti tsempata koiraa ja pimittää siltä oman pettymykseni ja turhautumiseni, mutta tietysti koira huomasi että pieleen menee ja turhautui entistä enemmän. Opin myös, että jos väsyneen koiran haluaa saada umpihankeen tekemään töitä, on sinne mentävä myös itse. Lopulta (Jenni-figun vinkkien perusteella) pääsimme lähemmäs maalihenkilöä, Osmo sai tehdä löydön ja jaksoi ilmaistakin. Kaverit tsemppasivat ja käskivät olemaan masentumatta, vaikka treeni menikin tyystin pieleen. Vaikeuksista pitää viisastua, haastavissa olosuhteissa helpompia alueita ja apuja aikaisemmin, kuin vasta sitten, kun koira on ihan puhki. Seuraavissa hakutreeneissä Osmo sai tietysti palauttavat, helpohkot löydöt ja itsekin aloin päästä pettymyksestä yli.

Viime treeneissä harjoiteltiin taajamaetsintää liinassa ja Osmis oli kertakaikkisen loistava! 🙂 Hienot reaktiot hajuihin, täysillä kohti hyvin piiloutunutta figua(* ja mainiot ilmaisut.
(*figu on ruotsalaisilta lainattu ja EsPYläisten keskuudessa vakiintunut, mukavan sukupuolineutraali ilmaus maalimiehestä.

Virvelikin osallistui taajamatreeniin. Myös se hoiti homman hienosti eli oli erittäin motivoitunut ja reagoi hyvin hajuihin. Eniten viilausta vaativa pala kuviossa on ilmaisu, jonka likka kyllä aloittaa hienosti ja itsenäisesti, mutta turhan lähellä figua. Innoissaan Virkku viilettää täysillä yli kosketusalustan, jonka päälle sen pitäisi pysähtyä haukkumaan. Alustatreenejä ollaan tehty nyt erikseen, mökillä ja metsälenkeillä. Alustoja pitää selvästi suurentaa ja tehdä ne näkyvämmiksi, lumien sulaessa ruskeankirjavat hiirimaton palat häviävät tehokkaasti maahan.

Sulaneen lähikentän innoittamana olen käynyt myös tottistelemassa muutamia kertoja. BH-kokeen liikkeet ovat mielestäni hyvällä mallilla, joskin palkkaa (=leikkiä) tulee varsin usein. Häiriöitä ja paikallamakuuta aletaan treenata heti, kun Hullut Lehmät palaavat talviteloilta ja saavat treenit pystyyn.

Arkitottiksestakin pari sanaa: Ohitukset ovat menneet lenkeillä ilahduttavan hienosti! Sen sijaan suuri häpeän ja ärsytyksen aihe mammalle on Osmon inho ja karmea käytös aina, kun näkyviin ilmaantuu naapurin Into. Se on parivuotias, innokas ja täysin harmiton espanjanvesikoirauros, jonka muuttamisesta ”omalle” reviirilleen Osmo ei näytä pääsevän yli ollenkaan. Pitäisi varmaan lähteä Inton ja Ninan kanssa yhteiselle remmilenkille, jotta Osmo tajuaisi, ettei sen räyhäämisistä ole hyötyä eikä Into ole millään lailla uhka. Tilauksessa läjä lehmän hermoja meikäläiselle ennen tuota harjoitetta!

Nyt vietetään pääsiäislomaa mökillä, tehdään pitkiä lenkkejä, siistitään turkkeja, treenaillaan ilmaisuja ja tänään myös jäljestetään! Sen verran lumettomia alueita metsässä nimittäin jo on, että pari kaudenaloitusjälkeä sinne saa tallattua. 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: