Osmo 6 vee ja KESÄLOMA!

Vesipedot Porkkalassa

Hurraa, se on täällä, nimittäin koululaisten ja opettajien LOMA! Heti loman alkuun, kevätjuhlien ja opejuhlien jälkeen, nukuin kokonaisen vuorokauden muutamaa lyhyttä hereilläolon hetkeä lukuun ottamatta. Koirat nauttivat isännän seurasta ja sateisista metsälenkeistä mökillä, joten edes lenkeille ei tarvinnut herätä. Nyt jaksaa lomailla! 😉

NAM! Kohta nakkikynttilöiden kimppuun!

Perjantaina Osmolla oli synttärit. Jäbä täytti kokonaista kuusi vuotta ja pullapoikanakin tunnettu snautserinketale sai herkutella pullasiivulla ja tietysti perinteisellä täytekakulla eli cesar-herkkupateella, kermaviilillä ja kuudella nakkilohkolla. Mökin kuistilla nautittu kakku meni sen verran vauhdilla synttärisankarin suihin, että pikkusysteri Vire sai tyytyä nuolemaan kermaviilin jämät lautaselta ja kuistin lattialta… Normaaliolosuhteissa Osmariini on kevennetyllä ruokavaliolla, koska hakuvaljaat ovat alkaneet kiristää ja ihan silmämääräisestikin arvioiden poika on vähän ukkoontunut.

Torstain hakutreenit olivat menestys: Virvelillä erinomaiset, pitkät ja suorat pistot, hyvät ilmaisut ja hallintakin ok. Palkkapurkki oli jokaisella figulla esillä ja maassa merkkinä paikasta, johon Viren oli tarkoitus mennä maahan. Alan häivyttää purkkia vähitellen ja otan pelkkiä kansia mukaan maahanmenopaikan merkiksi. Ehkä pääsemme vähitellen niistäkin eroon. Nyt tilanne on se, että yhtään lähemmäs figua koira ei saisi tulla. Purkinkansien kanssa alan harjoitella ensin kotona sitä, että kansi ei olekaan figun kädenmitan päässä vaan vähän kauempana. Katsotaan, kuinka teinin käy.

Ulkoilun ja treenaamisen jälkeen uni maittaa

Osmolle hakutreeni oli menestys siksi, että löysin / muistin uusia asioita, joita treenata. Toinen oli liikkuva figu, toinen ääntelevä. ”Mustikanpoimijaa” Osmo ei pitänyt maalihenkilönä ollenkaan, sellaisista kun mamma yleensä toteaa että ”ei oo mukana”. Osmo bongasi tyypin, mutta oli jatkamassa etsintää ja tarvitsi mamman kannustusta ja figun pysähtymisen ennen kuin aloitti ilmaisun. Pelastuspuolella näitäkin pitää treenata, sillä etsittävä voi yhtä hyvin liikkua, kuin maata tajuttomana kuusen alla. Myös ”itkevä” figu oli Osmosta kummallinen ja se selvästi kiersi tyypin kauempaa ja odotti että ohjaaja on lähempänä, ennen kuin meni katsomaan ja aloitti haukun pienen tuumaustauon jälkeen.

Kotipihan omenapuu kukki komeasti viikko sitten

Eilen käytiin päivälenkin aluksi tekemässä tottiksia lähikentällä. Osmolle naksuttelin kaukokäskyjen vaihtoja (etenkin seiso-istu niin, että koira peruuttaa takajalkojen päälle istumaan). Virveli harjoitteli täyskäännöstä ja jättäviä liikkeitä pallopalkalla. Hyväntuulista vauhtia riitti niin mukavasti, että pitkän treenin loppuun tein vielä noudonkin, joka meni treenien olemattomaan määrään nähden hienosti! 😀

Tällä viikolla tarkoitukseni on paitsi siivota kotia ja autoa, myös tehdä mökillä jälkiä koirille. Virkulla treenien aiheena on janaharjoitukset, Osmolla kallioiset maastot, teiden ylitykset ym. haasteellisemmat olosuhteet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: