Onnea uuteen vuoteen!

Viime yönä rätisi ja paukkui. Onneksi kumpikaan koirista ei välitä ilotulituksesta, mitä nyt isoimpien pommien kohdalla hiukan höristävät korviaan. Itse vietin tänä vuonna koti-iltaa koirien kanssa. Ennen kunnon räiskeen alkamista kävimme pitkällä lenkillä ja harjoittelimme samalla hiukan pienesine-etsintää. Siitäpä kumpikin hauveli oli aivan tohkeissaan. Golfkentän kuuraisen ruohon seasta löytyivät niin avain, mutteri kuin nappikin. Virvelin kanssa pitää vahvistaa vielä sitä, ettei pikkutavaraa oteta suuhun, vaan pelkkä maahanmeno riittää ilmaisuksi. Kotona Osmo pääsi saunomaan ja loppuilta kului sohvalla telkkaria katsellen.

mamman_murut

Siikajärven lenkillä Tapaninpäivänä

Sitten pieni katsaus viime vuoden tavoitteisiin ja niiden toteutumiseen:

VirkkuTAVOITTEET 2015 / VIRE

  • Jälkikokeista JK3 -koulutustunnus ja ykköstulos (pidemmän aikavälin tavoitteena on tietysti käyttövalion arvoon vaadittavat 3 ykköstulosta…)

    Saavutimme JK3-koularin kolme kertaa, mutta ykköstulokseen emme vielä yltäneet. Kisakauteen mahtui monta huolimattomasti ajettua jälkeä ja jopa yksi eksyminen maastoon (peuran jäljille taidettiin eksyä). Paras tuloksemme oli 3 pisteen päässä ykköstuloksesta, silloin maasto oli täydellinen, mutta tottiksessa sattui ja tapahtui ja – mikä ärsyttävintä – yksi esine löytyi ruudusta muutama sekunti etsintäajan päättymisen jälkeen… 

  • TK2-koularin ”hakeminen” joistain tokokisoista (en siis saanut aikaiseksi ilmoittautua yksiinkään tokokokeisiin viime vuonna, vaikka tämä olisi varmaan ollut ihan läpihuutojuttu jo ajat sitten…)

Näin tehtiin, Viren ainoa tokokoe kuluneena vuonna oli tuo koularinhakureissu. Monesta ohjaajan käskytysmokasta huolimatta pisteitä kertyi 180,5 ja ne riittivät kunniapalkintoon, luokkavoittoon ja ykköstuloksen myötä koulutustunnukseen TK2.

  • Peruskokeen suorittaminen raunioilla ja sijoittuminen väestönsuojeluun (VSS)

Ohjaaja sähläsi mutta Vire oli pätevä 7.6. Oittaan raunioradalla. Saimme siis raunioetsinnän peruskokeen suoritettua yleisarvosanalla hyvä. Viimeinen maalimies löytyi vain joitakin minuutteja ennen etsintäajan päättymistä. Koe oli melko haastava, koska viidestä peruskokelaasta hyväksytyn tuloksen sai vain Virveli. Luovutussopimus allekirjoitettiin saman tien, joten nyt olemme virallisesti Espoon väestönsuojeluorganisaatioon sijoitettu pelastuskoirakko! 😀

OsmariiniTAVOITTEET 2015 / OSMO

  • Tokon erikoisvoittajaluokassa kilpaileminen, jolloin tietysti tavoitteena on erittäin haasteellinen YKKÖSTULOS (haaveksiahan saa aina ja tässä tapauksessa haaveena siintää tottelevaisuusvalion arvo…)

Jep jep, kävimme kokeilemassa onneamme ja taitojamme kolmessa EVL-kokeessa. Joka kokeessa joku vaikeista liikkeistä onnistui hienosti, mutta tietenkään onnistumiset eivät osuneet yhteen ja samaan kokeeseen… Kesällä Osmo oli niin stressaantunut ja haluton koetilanteessa, että päätimme yhteisymmärryksessä jättää kisakentät nuoremmille. Osmo tykkää treenata ja oppi todistetusti kaikki EVL:n liikkeet – joka liike onnistui jossain kokeessa 😉 . Viimeisissä kokeissa Osmo stressasi myös muista koirista, liekö syynä ollut kolottavat kyynärnivelet vai ihan vaan epävarmuutta huokuva ohjaaja. :/ 

  • Terveyden ja asiallisten käytöstapojen ylläpito ja vaaliminen 😀

Osmo on pysynyt perusterveenä koko vuoden, mutta uusia rasvapatteja on ilmaantunut papparaisen kroppaan ja etenkin kylmemmillä ilmoilla nivelet vaikuttavat jäykiltä. Niveliä huolletaan lisäravinteilla, kalanrasvalla ja tietysti saunomisella, jota Osmo ei jätä koskaan väliin. Asiallisia käytöstapoja koitetaan vaalia ja jästipäätä komentaa mahdollisimman mustavalkoisesti ja johdonmukaisesti muille koirille keuhkoamisesta, jota ilmenee aina sitä enemmän, mitä enemmän äijä on jumissa. Vuoden mittaan Osmon hellyyden ja lämmön tarve on kasvanut ennennäkemättömiin mittoihin. Sylikoirana vanha parta alkaa olla jo Virvelin veroinen! 😀

TAVOITTEET – LYHYESTI JA YTIMEKKÄÄSTI – VUODELLE 2016:

Virvelin kanssa jälkikokeista YKKÖSTULOS tai vielä mieluummin useampi. 😀 Mahdollisesti johonkin etsintäkokeeseen (EK) osallistuminen, mikäli ohjaaja uskaltautuu vieraammalle maaperälle eli palveluskoirapuolen hakuradalle! VSS-sijoituksen pitäminen voimassa eli loppukokeen suorittaminen tai vähintään peruskokeen uusiminen raunioilla.

Osmon kanssa leppoisaa mutta virikkeellistä eläkeläiselämää. Jälkeä, raunioetsintää, kotipihatottista ja sirkustemppuja.

Terveyden, yleiskunnon ja käytöstapojen vaaliminen kummankin koiruuden kanssa täysillä.

Mahtavaa ja menestyksekästä vuotta 2016 toivoen ja toivottaen,

Tuuli +elukat

 

 

 

Jätä kommentti