Rajasaaren rellestäjät

Tiistaina menimme Rajasaareen tapaamaan ihmis- ja koirakavereita. Tietämättömille tiedoksi, että Rajasaari on Helsingin edustalla sijaitseva saari, joka on kokonaan pyhitetty koirapuistoksi. Osmolle käynti oli aivan ensimmäinen, emäntä on sen sijaan viettänyt useampiakin kesäpäiviä saaressa Lusi-vainaan kanssa. Hilpeään seurueeseemme kuului pari työkaveriani, Eevis ja Jasu, sekä Jasun amerikancockeri Jali. Osmo ja Jali tulivat nuorina uroksina ihmeen hyvin toimeen keskenään, ainoa rähähdys sattui, kun Jali köllötteli runsaan eväsröykkiömme edessä ja Osmon mielestä sillä oli aivan liian omistavainen katse. Muutaman sekunnin tiivistä tuijottelua seurasi kovaääninen rähinä, jota Osmo jatkoi, kunnes otin sitä niskasta kiinni ja heitin kyljelleen. Sitten olikin taas ihan rauhaisaa ja mukavaa. No, ymmärrän entistä paremmin, miksi koirapuistoissa ei saa ruokkia koiria (nuokin eväät olivat siis meidän IHMISTEN, eivätkä suinkaan hauvojen).

Päivä ei ollut mitenkään helteinen, vaan puolipilvinen ja melko tuulinen. Silti tarkenimme jutustella ja herkutella tuntikausia tukikohdassamme saaren korkeilla kallioilla. Jali köllötteli kanssamme viltillä, mutta Osmo teki omia retkiään lähimaastoon, bongaili tyttöjä, peuhasi, paini, nylkytti ja valvoi saaren elämää kallionnyppylällä istuen. Kaupungista kantautuviin paloauton ääniin se vastasi tapansa mukaan kunnon susiulinalla, joka oli ilmeisen tehokas: Salamana paikalle ryntäsi neljä koiraa melkein jonossa! 

Viime viikonlopun mökkireissusta Osmolle oli jäänyt muistoksi ”hotspot” eli märkivä ihottuma poskeen. Tänään kävimme näyttämässä poskea eläinlääkärissä, joka määräsi antibioottia sekä viikon uimakiellon. Hotspotti kun tulee nimenomaan siitä, kun koiran iho muhii vähän väliä kostean turkin alla. Uimakielto voi olla aika kova koitos tulevana viikonloppuna, kun lähdemme mökkeilemään ja säätiedotuksissa ennustetaan miltei 30 asteen helteitä! 

Onneksi ihottuma ei näytä häiritsevän Osmoa itseään yhtään. Sen sijaan siihen ensiavuksi sivelemästäni betadinesta oli lähinnä haittaa, koska Osmo rapsutti voiteen aina pois ja samalla ihokin aukesi aina uudestaan. Tänään, kun betadinea ei olla laitettu, ihottuma onkin alkanut kuivua jo hienosti, kuten kuvasta näkyy. Lääkärissä Osmo oli reipas poika ja antoi hienosti tutkia ja puhdistaa ihon. Vain silloin, kun kipeästä kohdasta ajettiin karvat, piti hiukan rimpuilla ja peruutella pöydällä, mutta heti toimituksen jälkeen häntä heilui taas riemukkaasti. Lääkäri totesikin Osmosta, että taitaa olla aika peruspositiivinen kaveri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: