Sadisti-mamma selittelee…

Heti aamulla huomasin, miten vaikeaa täydellinen huomioimattomuus onkaan! Tarkoitus on siis välttää kaikkea käskemistä ja kieltämistä, jottei koira saa pienintäkään tilaisuutta olla tottelematon (eli määritellä itse, mitä ja milloin tehdään).

Niinpä hauvelia ei nyt kannata päästää kotipihalle oleilemaan, jottei sitä tarvitse pyytää sieltä sisään. Harmi vaan, että tajusin tämän vasta, kun olin vanhasta tottumuksesta jo avannut oven… Samasta syystä eli käskyjen (= huomion!) välttämiseksi lenkkeilykin tapahtuu tämän viikon ajan hihnassa.

Kuulostan varmaan sadistilta. Uskon kuitenkin, että myös koiraa stressaa tilanne, jossa ihminen käyttäytyy epäloogisesti eli välillä esittää vaatimuksia kuin johtajasusi ja välillä taas mielistelee kuin alamainen vastaamalla koiran esittämiin vaatimuksiin tai menemällä ”ilmaiseksi” silittelemään. Höslääminen ja turhan kitinä ovat loppuneet monelta koiralta siihen, kun sille on selvästi osoitettu oma, turvallinen paikka lauman pahnanpohjimmaisena. Tähän siis meilläkin nyt pyritään, vaikkei Osmo ole hepulointia ja yhtä läjää kummoisempaa pomottelua vielä osoittanutkaan.

2 Responses to Sadisti-mamma selittelee…

  1. Törmikseltä sanoo:

    Hauvan kasvatus vaikuttaa vähintään kymmenen kertaa vaikeammalta kuin lasten!
    Tsemppiä!

  2. osmo sanoo:

    Heh, eipä tämä vaikeaa ole. Johtajuussysteemin ja laumalogiikan selittäminen kuulostaa vaan vaikeammalta kuin se onkaan. Lasten kasvatukseen jos vertaa, suurin ero lienee se, että lasta saa ja pitää huomioida, kun hän tekee aloitteen ja kaipaa huomiota, mutta koiraa ei. Susilaumassa pätevät hiukka eri pelisäännöt kuin ihmisperheessä.

    No, onhan toi Osmokin meille kuin oma lapsukainen, jota kuskataan harrastuksiin ja josta otetaan 99% perheen valokuvista ja joka määrää, minne lähdetään lomalle, mutta me ei vaan näytetä sitä sille ;). Hahaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: