Työpäivä, jippii!

Kun emännällä on vapaapäivä, Osmolla on yleensä työpäivä. Ja Osmon mielestä työpäivät ovat MAHTAVIA! Tänään hommat aloitettiin hakumetsässä. Koiralla oli vauhti päällä ja kaikki maalimiehet löytyivätkin ilman ongelmia. Myös ilmaisut sujuivat hyvin. Viimeinen maalimies oli korkean kivenlohkareen päällä ja jouduimme kiertämään tuulen kannalta paremmalle puolelle, ennen kuin Osmo sai hajun. Kierrettyään kiveä ja kurkoteltuaan nenä pystyssä maalimiehen suuntaan Osmo ratkaisi tilanteen kiipeämällä maalimiehen seuraksi kivelle… Olisin toivonut ilmaisua alhaalta käsin, mutta kävihän se noinkin 😉 .

Lepohetken jälkeen lähdimme uudestaan hommiin, tällä kertaa snautserikerhon hallivuorolle tokoa treenaamaan. Kontaktitreenit ovat tuottaneet tulosta, nimittäin seuraamiset sujuivat vaihteeksi tosi hyvin ja tiiviisti! Palkka oli tietysti sen mukainen; suoraan liikkeeseen ja hyvään katsekontaktiin ajoitettu riehuntahetki tai pakasterasian pohjallinen herkkupateeta. Liikkeestä seisomaan jääminen meni monta kertaa upean nopeaksi liikkeestä istumiseksi… Osmon muistin virkistykseksi helpotin treeniä pysähtymällä itsekin käskyn kohdalla ja antamalla sille namin ennen kuin jatkoin itse matkaa.

Otimme myös pysäyttämistä luoksetulon yhteydessä takapalkalla ja aina välillä niinkin, että Osmo sai juosta loppuun asti ennen kuin sai luvan sännätä namipurkille. Koira ei ala ennakoida pysäytystä, kun se ei koskaan tiedä valmiiksi, tuleeko pysäytyskäskyä vai ei. Hyppy ja hyppynouto puukapulalla sujuivat niin hyvin, että yksi kerta riitti. Metallinouto onnistui sekin kohtalaisesti (hieman innostaen), vaikka kerta oli ensimmäinen muualla kuin olkkarin matolla. Paikallamakuussa kaverina oli Netta, jonka isännän kanssa jutustelimme näkösuojassa täydet kolme minuuttia melkein vahingossa (suunnittelimme hiukan lyhyempää harjoitusta). Mutta niin vaan koirat pysyivät moitteetta paikallaan. Kaiken kaikkiaan siis erinomainen treenipäivä! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: